Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt Açıklaması

Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt Açıklaması

"Türkiye'nin dijital dönüşümüne destek verirken amacımız, esnafımızın da dijital çağa ayak uydurmayı başarmasını sağlamak"

05.12.2013 13:31

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, esnafın iş hacminin artırılmasına ve kapılarının hep açık kalmasına katkı sağlamayı önemsediklerini belirterek "Türkiye'nin dijital dönüşümüne destek verirken amacımız, esnafımızın da dijital çağa ayak uydurmayı başarmasını sağlamak" dedi.

Şekerbank'ın Şubat 2013'te Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) desteğiyle hayata geçirdiği "Kapımız Esnafa Açık-Her Ayın 15'i Esnafın Günü" platformunun basın toplantısı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve platform çatısı altında bir araya gelen marka yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, esnafın iş hacminin artmasını ve bu sayede kapılarının hep açık kalmasını, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasını hedefleyen markalar, 'Açık' platformu kapsamında esnafa özel kampanyalar düzenleyerek tüketicileri her ayın 15'inde esnaftan alışveriş yapmaya teşvik ediyor.

Özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve tüketicileri esnafla buluşturan ve esnafa fayda sağlayacak birçok proje ve işbirliği içeren ve Şekerbank'ın 60'ıncı kuruluş yılında, esnafın iş hacminin artması amacıyla oluşturduğu platform kapsamında, markalar esnaf için el ele vererek, her ayın 15'inde hem esnafa hem de tüketiciye özel kampanyalar düzenleyecek.

Vodafone'un platform kapsamında yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, platform içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'nin dijital dönüşümüne destek verirken amacımız, esnafımızın da dijital çağa ayak uydurmayı başarmasını sağlamak" dedi.

Esnafın iş hacminin artırılmasına ve kapılarının hep açık kalmasına katkı sağlamayı önemsediklerini anlatan Öğüt, şunları söyledi:

"Ekonominin itici gücü olan esnafımızın mobil iletişim teknolojileriyle kendi küçük mucizelerini yaratmalarına olanak tanımaya çalışıyoruz. Sadece esnafa özel ADSL Esnaf Paketi, Esnafa Mobil İnternet Paketi, AlışverişOrtağım.com portalında her ayın 15'inde indirimli ürünler gibi fırsat ve hizmetlerle esnafımızın iletişim ve iletişim dışı giderlerini azaltmayı hedefliyoruz.

Tüketicilerin esnaftan alışveriş yapmalarını teşvik etmek için, tüm müşterilerimize Şekerbank POS'larından yaptıkları alışveriş tutarı kadar şebeke içi dakika hediye ediyoruz. Vodafone Türkiye olarak, kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan hizmet ve ürünler sunmaya ve dijital gelecekte onlara rekabet gücü kazandıracak teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz."

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas da Şekerbank'ın sürdürülebilir kalkınma misyonuna değinerek esnafı destekleyen projelerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Molinas, platformun, 10 aydır esnafın iş hacminin artmasını sağladığına dikkati çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Platform üretimin ve ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sunuyor. Esnafın güçlü olması, ekonominin ve toplumun güçlü olması anlamına geliyor. Bugün, Şekerbank, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, bu platformla çok önemli  bir girişimi başlatıyor. Bu platform, sürdürülebilir kalkınmanın ana hedeflerinden biri olan "iyi yaşama" ulaşmak için önemli bir adım olacak. Sürdürülebilir Kalkınma Derneği olarak Şekerbank'ı ve platforma destek veren kurumları bu girişimlerinden dolayı kutluyor, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan 'Kapımız Esnafa Açık' platformu gibi tüm platformları desteklediğimizi belirtmek istiyorum."

Toplantıya ev sahipliği yapan Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, "Kapımız Esnafa Açık" projesini esnafın iş hacmini artırarak kapılarının açık kalması, böylece üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlattıklarını belirterek, lansman döneminden bu yana geçen 10 aylık sürede birçok saha aktivitesi ve kampanyalar düzenlediklerini, il il Türkiye'yi gezdiklerini söyledi.

Çalışanları ve aileleriyle birlikte 8 milyon nüfusa karşılık gelen esnafın desteklenmesinin Türkiye'nin kalkınması için hayati önem taşıdığının altını çizen Göktan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Platformu oluştururken biz Şekerbank olarak ticari kaygının çok daha ötesinde bir misyonla yola çıktık. Esnafımız için yaptığımız bu çağrıya ülkemizin önemli kuruluşları da cevap verdiler ve 'Açık' platformuna, her ayın 15'ine özel düzenledikleri kampanyalarla iştirak ettiler. Bugün burada bulunan tüm kurumlar esnafımızın rekabetsel gücünün artması, yerel üreticinin desteklenmesi, tabandan yükselen büyümenin teşvik edilmesi için 'Açık' platformuna dahil oldu."

Toplantıya ayrıca markalarıyla platforma katılan Yaşar Birleşik Pazarlama Genel Müdürü Suat Özyiğit, Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel, Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Hüddam ve Coca-Cola İçecek Satış Direktörü Ahmet Ertin de katılarak, markalarının platform kapsamında yapacağı kampanyalara ilişkin bilgi verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement