Türkiye karşıtı senatörler, terörist elebaşının ABD ziyaretini hızlandırmak için mektup yazdı - Son Dakika
Güncel

Türkiye karşıtı senatörler, terörist elebaşının ABD ziyaretini hızlandırmak için mektup yazdı

Türkiye karşıtı çıkışlarıyla bilinen ABD'li senatörler Graham ve Blackburn, Türkiye ile ABD'nin Güvenli Bölge konusunda anlaşmasının ardından terörist elebaşı Mazlum Kobani'nin ABD ziyaretini hızlandırmak için girişimlerde bulundu.

24.10.2019 15:36  Güncelleme: 15:48

ABD'de bir grup Demokrat ve Cumhuriyetçi senatör, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bir mektup yazarak terör örgütü PKK'nın uzantısı olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanı Mazlum Kobani'nin ABD'ye yapması planlanan ziyaret için vize işlemlerinin hızlandırılmasını talep etti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Cumhuriyetçi Senatörler Lindsey Graham ve Marsha Blackburn ile Demokrat senatörler Chris Van Hollen, Jeanne Shaheen ve Richard Blumenthal tarafından yazılan mektupta, "Kuzey Suriye'deki durumdan çok endişeli olduğumuzu söylemek hafif bir ifade olacaktır" denilirken, Mazlum Kobani ile yapılacak görüşmenin hem Kongre hem de Trump yönetimi için faydalı olacağının altı çizildi.

TÜRKİYE KARŞITI SENATÖRLERDEN YENİ HAMLE

ABD'li senatörlerin Mazlum Kobani için vize işlemlerini hızlandırma talebi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinde kalıcı ateşkes sağlandığını belirterek Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını açıklamasından sonra geldi. Türkiye karşıtı ABD'li senatörler, Türkiye ile ABD'nin Güvenli Bölge konusunda vardığı anlaşmanın ardından terörist elebaşı Mazlum Kobani'nin ABD ziyaretine hızlandırmak istiyor.

NE OLMUŞTU?

Trump yaptığı açıklamada, SDG sözde lideri Mazlum Kobani'ye teşekkür etmiş ve "Kibar sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkürler General Mazlum. Lütfen en içten saygılarımı Kürt halkına iletin. Yakında sizi görmek için sabırsızlanıyorum" ifadeleriyle Mazlum Kobani'yi Washington'a davet etmişti.

Mazlum Kobani'nin vize işlemlerinin hızlandırılması için ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya mektup yazan senatörlerden Lindsey Graham ve Chris Van Hollen, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'ye yönelik askeri operasyonuna karşı Kongre'ye sunulmak üzere bir yaptırım paketi hazırlamış ve Trump'ın Suriye'den çekilme kararını sert bir şekilde eleştirmişti.

Türkiye karşıtı senatörler, terörist elebaşının ABD ziyaretini hızlandırmak için mektup yazdı

Son Dakika Güncel Türkiye karşıtı senatörler, terörist elebaşının ABD ziyaretini hızlandırmak için mektup yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement