Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'ndan Kıbrıs Çıkartması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'ndan Kıbrıs Çıkartması

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu\'ndan Kıbrıs Çıkartması

Türkiye'deki 10 büyük konfederasyonun birleşmesiyle ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu, ilk ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdi.

17.11.2012 11:34

Türkiye'deki 10 büyük konfederasyonun birleşmesiyle ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu, ilk ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdi.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'nun KKTC programına; Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Türkiye Eczacılar ve Teknikerleri Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Küçük, Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turan İçli, Türkiye Gençlik Konfederasyonu KKTC Temsilcisi Mehmet Ali Başaslan, Kırım Tatar Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Sevgi Bogls, KKTC'de bir çok yatırım ve yaptığı sosyal sorumluluk projelerine gönüllü katılan Yahya Kurt ile konfederasyon üyeleri katıldı.

KKTC'nin 29. kuruluş yıl dönümünde deyim yerindeyse çıkartma yapan konfederasyonlar, 3 günlük program sırasında, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ziyaret etti. Cumhuriyet resepsiyonlarına da katılan konfederasyonlar topluluğu heyeti, KKTC'nin kurucu lideri ve özgürlük mücadelesini başlatan Dr. Fazıl Küçük ile dava arkadaşı ve kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarlarını ziyaret etti. Konfederesyonlar Topluluğu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "KKTC'nin çözüm arayışlarına ve anlaşma çağrılarına Rum tarafından sürekli olumsuz yanıt alıyoruz. Bizimle müzakereye yanaşmıyorlar. Ben her zaman sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanan bir kişiyim. Sizin de büyük bir güç olduğunuz ortadadır. Bu gücü bizim için de kullanmanız çok önemlidir. Bu konuda yapacağımız lobi çalışmalarının KKTC için olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da, "Biz ilk ziyaretimizi buraya yaptık. Çünkü KKTC bizim ikinci vatanımız. KKTC bağımsız bir devlettir ve bağımsızlığını tüm dünya kabul edecektir. BM, KKTC'ye uygulanan her türlü ambargoyu kaldırmalıdır. Biz bu konuda lobi faaliyetimizi dünya çapında sürdürerek, KKTC'nin tanınması ve barış müzakerelerinin tekrar başlamasını sağlamak için BM'de ve her gittiğimiz ülkede görüşmeler yaparak girişimlerde bulunacağız. Her gittiğimiz ülkede KKTC'nin yaşadığı sorunları gündeme getireceğiz. Bizler her projede üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız" diye konuştu.

KKTC'nin kurucu lideri Dr. Fazıl Küçük ile kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarlarının ziyaretinde konuşan Nezaket Emine Atasoy, "KKTC'nin 29. kuruluş yıl dönümünde burada olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık mücadelesinin timsali olan Dr. Fazıl Küçük ve Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onların mücadelesi Kıbrıslı Türkler için bir umut ışığı oldu. Bizler de bağımsızlık mücadelesi için bu yolda sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'nu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ve Atasoy'a teşekkür plaketi veren KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, "Türkiye'den gelen konfederasyonlarımızı yanımızda görmek bizleri mutlu etti. Aramızdaki işbirliği ve diyaloglar her zaman devam edecektir. KKTC'nin bağımsızlığı için birlikte daha etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Meclis Başkanı Bozer'in düzenlediği Cumhuriyet resepsiyonlarına da davetli olarak katılan heyet, yöneticilerle görüşerek yaşanan sorunlara birlikte çözüm getirmek için dünya çapında lobi faaliyetine başlama kararı aldı. Ziyaret programı kapsamında 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, heyeti kabulü sırasında yaptığı konuşmada, lobi yapılmasının sürekli bir faaliyet olması gerektiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanlığımız döneminde lobi teşebbüslerimiz oldu ancak süreklilik arz etmediği için başarılı olamadık. Fakat şimdi yine hava Kıbrıslı Türkler'in aleyhine dönmeye başladı. Sizlerin faaliyetleriyle bu kötü gidiş durdurulabilir. İyi bir lobi için doğru politikalar üreterek koordineli ve sürekli bir çalışma yapılmalı" değerlendirmesinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'ndan Kıbrıs Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement