Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan'dan O Bürokrata Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan'dan O Bürokrata Sert Tepki

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan\'dan O Bürokrata Sert Tepki

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı'na katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi'nin, 'Şahsıma ait 6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok' sözlerine bir tepki de Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan'dan geldi.

13.01.2016 19:32

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı'na katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi'nin, 'Şahsıma ait 6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok' sözlerine bir tepki de Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan'dan geldi. İlhan daire başkanının ayrımcılık, küçümseme ve ötekileştirme açısından suç işlediğini belirtti.

TBMM Engelsiz Meclis Projesi'nin de mimarı olan Ali İlhan yaptığı açıklamada, Şenlikçi'nin sözlerini Ak Parti zihniyetinin bürokratik yapıya yansıması olarak yorumladı. İlhan açıklamasında şunları kaydetti: "Türk Dil Kurumu 'hata' tanımını 'yanlış, suç, günah, kusur' olarak yapıyor. Bu tanıma göre Şenlikçi'nin talihsiz açıklamasını çok büyük üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isterim. AKP engellilerle ilgili her ne kadar yasa çıkarsa da bürokratik yapı içerisindeki zihniyet engellileri ötekileştirmeye devam ediyor. Şenlikçi'nin ayrımcılık, ötekileştirme, küçümseme ve aşağılama içeren sözleri suç teşkil etmektedir."

BM SÖZLEŞMELERİNE, ANAYASAYA VE VE TCK'YE GÖRE SUÇ İŞLİYOR

Türkiye'nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinde, 2010 tarihinde yapılan referandum ile gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinde ve Türk Ceza Kanunu'nda ayrımcılığın suç sayıldığını belirten İlhan, ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi'nin çok açık şekilde suç işlediğini belirtti.

ARGE GİBİ BİR KURUMUN BAŞINDA OLMASI UTANÇ VERİCİDİR

"Tüm engellilerin ve ailelerinin küçük düşürüldüğünü ve incitildiğini" belirten Ali İlhan, Şenlikçi'nin derhal istifa etmesi, tüm engelliler ve ailelerinden de özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Ali İlhan, Ata Şenlikçi'nin istifa etmemesi halinde Bakanlığın bu şahsı bir an önce görevden alması gerektiğini belirtti. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan'dan O Bürokrata Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement