Türkiye'nin 10'uncu Sakin Şehri Şavşat İlçesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin 10'uncu Sakin Şehri Şavşat İlçesi Oldu

Türkiye\'nin 10\'uncu Sakin Şehri Şavşat İlçesi Oldu

İtalya’da gerçekleşen Cittaslow (sakin şehir) Genel Kurulu’nda, Artvin’in Şavşat ilçesi Türkiye’nin onuncu sakin şehri oldu.

29.06.2015 11:08

İtalya'da gerçekleşen Cittaslow (sakin şehir) Genel Kurulu'nda, Artvin'in Şavşat ilçesi Türkiye'nin onuncu sakin şehri oldu.

Cittaslow (sakin şehir) Genel Kurulu, İtalya'nın Abbiategrasso kentinde gerçekleştirildi. Yapılan genel kurula, Türkiye'den Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Yenipazar temsilcisi Sevil Terzioğlu, Taraklı temsilcisi Şahin Akı, Halfeti temsilcisi Nihat Özdal, Perşembe temsilcisi Bülent Çakmak ve Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem katıldı. Toplantıda, Türkiye'nin sakin şehrinin başkenti olarak kabul edilen Seferihisar'dan, Seferihisar Belediyesi tarafından teslim edilen Artvin'in Şavşat ilçesinin dosyası kabul gördü. Türkiye'nin onuncu sakin şehri Şavşat olurken, Cittaslow Genel Başkan Stefano Pisani, sertifikayı Şavşat Kaymakamı Cemal Sarıoğlu ve Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk'e teslim etti.

"TÜRKİYE 32 ÜLKE ARASINDAN 10 ÜYEYLE BEŞİNCİ SIRADA"

Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'yi altı yıl önce bir yerel kalkınma modeli olarak Cittaslow'la tanıştırdıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin ilk üyesi olarak başlattığımız çalışmalarla ülkemizin bir sakin şehirler merkezi olabileceğini düşündük ve tüm bölgelere yaymak için çalışmalar yaptık. Türkiye'nin tüm bölgelerinden, en güzel kentlerinden çok sayıda başvuru aldık. Şimdi Artvin'in Şavşat ilçesinin üyeliğiyle sayımızı 10'a yükselttik. Şavşat, muhteşem coğrafyasıyla ülkemizin en görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'de Seferihisar, Perşembe, Yalvaç, Taraklı, Gökçeada, Vize, Akyaka, Yenipazar, Halfeti ve Şavşat'la birlikte sayının 10'a yükseldiğini anlatan Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: "Sakin şehirler olarak bir yandan ortak çalışmalarımız devam edecek bir yandan Anadolu'ya yayılması için sürdürdüğümüz çabalarımız devam edecek. Dünyada 75 üye ile İtalya en çok Cittaslow üyesi olan ülke. Türkiye, dünyada Cittaslow üyesi olan 32 ülke arasında 10 üyeyle beşinci sırada." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin 10'uncu Sakin Şehri Şavşat İlçesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement