Türkiye?nin İlk ve Tek Oyuncak İhtisas Fuarı Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye?nin İlk ve Tek Oyuncak İhtisas Fuarı Açıldı

Türkiye?nin İlk ve Tek Oyuncak İhtisas Fuarı Açıldı
28.10.2015 14:20

Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ve tek çocuk oyuncak ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan Toyzeria&Kids Turkey Oyuncak Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen bir törenle kapılarını açtı.

Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ve tek çocuk oyuncak ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan Toyzeria&Kids Turkey Oyuncak Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen bir törenle kapılarını açtı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Toyzeria&Kids Turkey Oyuncak Fuarı, oyuncak sektörünün Türkiye ve Orta Doğu pazarlarının yanı sıra Balkanlar, Karadeniz, Kafkaslar, Türk Cumhuriyetleri, komşu Avrupa ülkelerinin ve Akdeniz coğrafyalarının buluşma noktası olma özelliği taşıyor.

Fuarın açılışında Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Ciğerlioğlu, Oyuncakçılar Derneği (OYDER ) Başkanı Yakup Kireççi ve Spielwarenmesse yönetim kurulu üyesi Katharina Janotta bir konuşma yaptı.

Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Ciğerlioğlu yaptığı konuşmada,?Sizleri Türkiye oyuncak pazarının merkezi İstanbul'da, 8.Toyzeria & Kids Turkey oyuncak, lisans, oyun ve oyun ekipmanları fuarında ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz, dinamik, değişken ve en önemlisi büyüyen bir oyuncak pazarına sahip... Stratejik konumunu genç nüfusla besleyen Türkiye, yarattığı 1 milyar dolarlık pazar hacmi ile Ortadoğu başta olmak üzere Balkanlar, Karadeniz, Türk Cumhuriyetler ve komşu Avrupa ülkelerinin oyuncak sektöründe merkezi haline gelmiştir. Bu durumu net bir şekilde geride bıraktığımız yılki rakamlarımızdan da görmekteyiz. 2014 Toyzeria Fuarı %90'lık bir doluluk oranına ulaşmış, ulusal ve uluslararası düzeyde 117 katılımcı, 8.972 ziyaretçi ağırlamıştır? dedi.

Ciğerlioğlu, Bu yıl Toyzeria değişen ismiyle Kids Turkey 2015, 120 katılımcısı ve ulusal ziyaretçisinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı'nın bu yıl itibariyle fuarımızı alım heyeti programına dahil ettiğini belirterek, 'Uluslararası ziyaretçilerde artışın görülmesi bizleri daha da heyecanlandırmaktadır. Gerçekleşen bu artışla ticari ilişkilerin pekişmesinin yanı sıra fuarımızın sektörün buluşma platformu olarak kendinden söz ettireceği aşikardır. Bu vesileyle Ekonomi Bakanlığı'na göstermiş oldukları destek için bir kez daha teşekkür etmek isterim. Sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. Zaman değerli... Artık Kids Turkey'deki yeniliklerin ve son trendlerin tadını çıkararak yeni iş bağlantıları kurma zamanı. Tekrar hoş geldiniz diyerek başarılı ve beklentilerinizin karşılandığı bir fuar olmasını diliyorum' diye konuştu.

Ardından kürsüye çıkan Oyuncakçılar Derneği (OYDER ) Başkanı Yakup Kireççi fuarın önemine değinerek, 'Oyuncak sektörünün gelişmesi için farklı konumlarda gerekli olan yatırımlar yapmak için değerli fikirlerinize her zaman açık olduğunu' söyledi.

Daha sonra Spielwarenmesse yönetim kurulu üyesi Katharina Janotta, Uluslararası anlamda bir fuar yolunda emin adımlarla ilerlediğine işaret ederek, 'Fuarın gelişimde World of Toys Babylon'un etkisinin büyük olduğunu' ifade etti.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye?nin İlk ve Tek Oyuncak İhtisas Fuarı Açıldı - Son Dakika


Advertisement