Türkiye’nin Kadınlara Özel Tek Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye’nin Kadınlara Özel Tek Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Türkiye’nin Kadınlara Özel Tek Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Anadolu Hayat Emeklilik Tarafından Düzenlenen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'de Kazanan "Hayata Dair" Fotoğraflar Belli Oldu!

30.03.2011 15:03

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından beşincisi düzenlenen ve bu yıl da büyük ilgiyle karşılanan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışması sonuçlandı. Başvuruları 1 Ocak – 14 Mart tarihleri arasında gerçekleşen yarışmaya 6 bin 454 fotoğraf katıldı. Yarışmada birincilik ödülüne "Kadının Özgürlük Çabası" adlı fotoğrafı ile Ece Polen Erciyas, ikincilik ödülüne "Apocalypto" adlı fotoğrafı ile Ayşe Hayta, üçüncülük ödülüne ise "İsimsiz" adlı fotoğrafı ile Ebru Çınar layık görüldü.

Türkiye'nin dört bir yanından 1434 amatör ve profesyonel kadının hayata dair anları yakaladığı 6 bin 454 fotoğraf, Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Fotoğraf Sanatçıları Aramis Kalay, Laleper Aytek, Timurtaş Onan ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney'den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından ilk üçü ve sergilenmeye değer bulunan 41 eseri belirledi.

Her yıl olduğu gibi Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında gerçekleştirilen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışması'nda birincilik ödülünü "Kadının Özgürlük Çabası" adlı fotoğrafı ile Bursa'dan Ece Polen Erciyas, ikincilik ödülünü "Apocalypto" adlı fotoğrafı ile Mersin'den Ayşe Hayta, üçüncülüğü ise "İsimsiz" adlı fotoğrafı ile İzmir'den Ebru Çınar elde etti.

Anadolu Hayat Emeklilik Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışmasında jüri üyeleri tarafından belirlenen ilk üç ve sergilenmeye değer bulunan 41 fotoğraf, 28 Mart 2011 tarihinde anadoluhayat.com.tr adresinden ilan edildi.

Kadınlar iç dünyalarını yansıtıyor

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, kadınlara özel tek fotoğraf yarışması Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'in her yıl daha fazla kadına ulaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin sahiplerini kutladı. Uğurlu, yarışmaya değerli fotoğrafları ile katılan tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara teşekkürlerini sundu.

Ülkemizin ilerlemesi ve kalkınmasında kadınlarımızın eğitim ve hayat standardının yükselmesinin öneminin farkında olduklarının altını çizen Uğurlu, "Bu bilinçle Şirketimiz, gerek ürün ve hizmetleri gerekse sosyal sorumluluk projelerinde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışıyla hareket etmeye devam edecektir" dedi.

Yarışmaya katılan tüm kadın fotoğrafçıları cesaretlerinden ötürü kutlayan Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney ise "Bize gönderilen binlerce kare arasında yalnız Türkiye'den değil, dünyanın farklı coğrafyalarından hayata dair anlara tanıklık ettik. Objektiflerine düşen ışığı özgün bakış açılarıyla çektikleri karelere yansıtan tüm kadınlara bizlere daha iyi bir gelecek yaratmak için verdikleri ilhamdan ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

"Farklı anlatım tarzları denenmesi mutluluk verici"

Yarışmaya başvuran kadınların önemli bir kısmının klasik fotoğraf anlayışının dışına çıkarak farklı anlatım tarzları denemesinin mutluluk verici olduğunu dile getiren jüri üyeleri, yarışmaya katılan amatör fotoğrafçıların artmasının önemine dikkat çektiler. Katılmak için yalnızca 'kadın olmak' ön şartının gerektiği, her yaştan amatör veya profesyonel kadına açık olan yarışmaya geniş bir yelpazede gerçekleşen katılımın sevindirici olduğunu ifade ettiler.

Fotoğraflar 5 Mayıs'tan itibaren Tepe Nautilus'ta sergilenecek

Anadolu Hayat Emeklilik Kadın Gözüyle Hayattan Kareler '11 yarışmasında dereceye giren ve jüri üyeleri tarafından sergilenmeye değer bulunan toplam 44 eser, 5 Mayıs Perşembe günü, İstanbul Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde açılacak sergide fotoğrafseverlerle buluşacak. Anadolu Hayat Emeklilik tarafından her yıl olduğu gibi Anneler Günü'ne ithaf edilecek sergi, 29 Mayıs tarihine kadar devam edecek . Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafların toplandığı özel katalog ise bu yıl da birbirinden güzel 44 eseri sayfalarında ölümsüzleştirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye’nin Kadınlara Özel Tek Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement