Türkiye Öncülüğünde BM Salonunda Kuru Yemiş Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Öncülüğünde BM Salonunda Kuru Yemiş Sergisi Açıldı

Türkiye Öncülüğünde BM Salonunda Kuru Yemiş Sergisi Açıldı

İsviçre'nin Cenevre kentinde Türkiye'nin öncülüğünde ülkenin katılımı ile dünya kuru ve kurutulmuş ürünler sergisi Birleşmiş Milletler (BM) salonunda ziyarete açıldı.

15.04.2015 13:13

İsviçre'nin Cenevre kentinde Türkiye'nin öncülüğünde ülkenin katılımı ile dünya kuru ve kurutulmuş ürünler sergisi Birleşmiş Milletler (BM) salonunda ziyarete açıldı. 3 gün açık kalacak sergi, ilgi gördü.

Serginin açılışını Cenevre Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı yaptı. Büyükelçi, Türkiye'nin kuru ve kurutulmuş ürünlerinin geçmişi hakkında ziyaretçilere bilgi verdi ayrıca sergiye katılan diğer ülke yöneticilerine de teşekkür etti.

Avrupa Ekonomi Komisyonu'nun tarımsal kalite standartlarının gözetiminde yapılan bu sergide, Türkiye özellikle kuru yemiş konusunda öne çıktı. Kuru yemiş üretiminde kalite ve üretim açısından Türkiye'den sonra gelen ülkelerin sırasıyla Amerika, AB üye ülkeleri, Avustralya ve Çin olduğu açıklandı. Ayrıca dünya genelinde kuruyemiş ihracatında Türkiye'nin ilk sırada olduğu da açıklandı. - Cenevre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Öncülüğünde BM Salonunda Kuru Yemiş Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement