Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeliler
16.01.2014 17:20

Kimyasal gaza maruz kaldıkları iddiasıyla Gaziantep'te kontrolden geçirilen Suriyeli ailede bulguya rastlanılmadı.

Kimyasal gaza maruz kaldıkları iddiasıyla Gaziantep'te kontrolden geçirilen Suriyeli ailede herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

Alınan bilgilere göre, rejim güçlerinin İdlib kentine düzenlediği evi yıkılan ve eşini kaybeden Suriyeli Hadliye Birimu, 4 çocuğuyla Gaziantep'e geldi.

Nizip ilçesindeki çadır kentte barınan kızını ziyaret eden Suriyeli anne, kamp yetkililerine başvurarak saldırı sonrası kendisinde ve çocuklarında kaşıntı kaşıntı olduğunu belirtti. Kimyasal gaza maruz kalmış olabileceklerini iddia eden aile daha sonra Nizip Devlet Hastanesine getirildi.

Hastanesi bahçesine kurulan kimyasal temizleme çadırında kontrolleri yapılan Suriyeli ailede herhangi bir kimyasal bulguya rastlanılmadı.

Nizip Devlet Hastanesi'nde kan örnekleri alınan aile, tahlillerin ardından Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesine sevk edildi.

Birimu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava saldırısı sonrası vücutlarında kaşıntı başladığını anlattı. Durumu kamp görevlilerine ilettiklerini ifade eden Birimu, "Kontrollerde herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Savaşta eşimi kaybettim. Kızım daha önce Türkiye'ye gelmişti. Biz de onun yanında kalacağız" dedi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika


Advertisement