Türkiye Zeytinyağı, Londra'da Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Zeytinyağı, Londra'da Tanıtıldı

Türkiye Zeytinyağı, Londra\'da Tanıtıldı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Londra'da düzenlenen IFE London 2017 Fuarı'nı katılarak Anadolu zeytinleriyle zeytinyağını tanıttı.

23.03.2017 13:49

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Londra'da düzenlenen IFE London 2017 Fuarı'nı katılarak Anadolu zeytinleriyle zeytinyağını tanıttı.

ZZTK'den yapılan açıklamada, tanıtım gruplarının Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde Türkiye Tanıtım Grubu'nda birleştirildiği hatırlatılarak ZZTK'nin son etkinliğinin Londra'da düzenlenen IFE London 2017 Fuarı'na katılım olduğu belirtildi.

Açıklamada, 2 yılda bir gerçekleştirilen ve İngiltere'nin en büyük ve en önemli gıda fuarı olan IFE London 2017 Fuarı'na 18metrekarelik info stant ile katılan ZZTK, 57 farklı ülkeden gelen 30 binden fazla kişiye Türk zeytin ve zeytinyağını tanıttığı kaydedildi.

ZZTK standında ziyaretçilere zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptırdıklarını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, Türk zeytin ve zeytinyağının ziyaretçiler tarafından büyük beğeni kazandığını ifade etti.

İngiltere'nin 2019 yılında Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılacağını hatırlatan ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, önümüzdeki süreçte Türk zeytinyağı sektörü açısından İngiltere'nin büyük bir pazar konumuna gelebileceğini sözlerine ekledi. Gündeş, Türkiye'den İngiltere'ye 2015/16 sezonunda 3 milyon 858 bin dolarlık sofralık zeytin ihracatı yapıldığını anlattı. (Fotoğraflı)
- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Zeytinyağı, Londra'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement