Tütün Deposunda Olimpiyatlara Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Tütün Deposunda Olimpiyatlara Hazırlanıyorlar

Tütün Deposunda Olimpiyatlara Hazırlanıyorlar

Muğla’nın Yatağan ilçesi Bencik beldesinde Aile Hekimi Ejder Sözen’in öncülüğünde hobi amaçlı başladıkları okçulukta daha sonra Muğlaspor’un lisanslı sporcusu olan gençlerin hedefi, Türkiye’yi temsilen olimpiyatlara katılmak ve madalya almak.

16.01.2014 11:03

Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik beldesinde Aile Hekimi Ejder Sözen'in öncülüğünde hobi amaçlı başladıkları okçulukta daha sonra Muğla spor'un lisanslı sporcusu olan gençlerin hedefi, Türkiye'yi temsilen olimpiyatlara katılmak ve madalya almak.

Yatağan'a bağlı Bencik beldesinde aile hekimi olarak görev yapan Ejder Sözen'in bir sporcu ile başladığı okçuluk faaliyeti, her geçen gün çığ gibi büyümeye devam ediyor. Şu anda 11-14 yaş kategorilerinde mücadele eden 8'i kız toplam 11 sporcu, Muğlaspor forması altında başarıdan başarıya koşuyor. Yeşil beyazlı forma ile bugüne kadar katıldıkları şampiyonalarda 4 Türkiye Şampiyonluğu ile 2 Türkiye rekorunun sahibi olan başarılı okçular, hedeflerini uluslararası boyuta taşıdı. Bu ay sonunda Ankara'da yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını antrenörleri Dr. Ejder Sözen yönetiminde Bencik beldesindeki çok amaçlı salona çevrilen eski tütün deposunda sürdüren Muğlasporlu okçular, şampiyonada ilk kez takım halinde mücadele verecek. Emircan Haney (12), Cem Ersoy (12), Tuğrul Yatak (13), Sena Kömür (12), Tuğba Çaylı (12), Ayşenur Orman (13), Songül Lök (11), Gülçin Balık (10), Tuğçe Aba (10), Sevda Yaka (10) ve Selinay Ayhan'dan (10) oluşan okçuluk takımının çalışmalarını yerinde izleyen Muğlaspor Kulübü Başkanı Eminer İçten, hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Bir sporcu ile başladığı çalışmalarda Muğlaspor Kulübü ve belde halkının verdiği destekle şu anda 11 sporcuya ulaştıklarını belirten Ejder Sözen, "Sporcularım bugüne kadar Türkiye çapında katıldıkları şampiyonalarda 4'ü altın toplam 9 madalyayı ilimize kazandırdılar. Ayrıca sporcularımızdan Emircan Haney ve Tuğba Çaylı'nın kırdığı iki Türkiye rekoru bizlere büyük gurur veriyor. Sporcularım Muğlaspor forması ile şampiyonalarda mücadele ediyor. Bizlere büyük desteklerinden dolayı başta Kulüp Başkanımız Eminer İçten, yönetim kurulu üyelerimiz ve kulüp çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bencik beldesinde daha önce tütün deposu olarak kullanılan ve belediye tarafından çok amaçlı salona dönüştürülen mekanda hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Dr. Sözen, "Bu ay sonunda Ankara'da yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonası'nda ilimize çok sayıda madalya kazandırmayı hedefliyoruz. Okçuluk Federasyonu'nda milli takımlar 15 yaşından itibaren başlıyor. Ancak Milli Takım yetkilileri minikler şampiyonalarında seçtikleri çocukları Teknik Gelişimler Kampı'na çağırıyor. Bizim sporcularımızdan 4 tanesi bu kampa davet edildi. Önümüzdeki yıl bazı sporcularımız yıldız kategorisine geçiş yapacaklar. Bu sporcularımızdan Milli Takıma seçilen sporcularım olacaktır. Hedefimiz Muğla'dan dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcular çıkarmak" diye konuştu.

Muğlaspor'un Türkiye Şampiyonu ve Türkiye rekortmeni okçularından Emircan Haney, Tuğba Çaylı ve Songül Lök, bu spor sayesinde hayatlarında hep olumlu gelişmeler yaşadıklarını ve herkese okçuluk sporunu tavsiye ettiklerini belirterek, hedeflerinin olimpiyat ve dünya şampiyonluğu olduğunu dile getirdiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tütün Deposunda Olimpiyatlara Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement