U20 Dünya Kupası Heyeti Gaziantep'ten Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

U20 Dünya Kupası Heyeti Gaziantep'ten Destek İstedi

U20 Dünya Kupası Heyeti Gaziantep\'ten Destek İstedi

Halkbank sponsorluğunda düzenlenen "Kupa Turu" etkinliklerinin üçüncüsü Gaziantep'te gerçekleşti.

06.05.2013 08:48

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası kapsamında, turnuvanın ulusal destekçilerinden Halkbank sponsorluğunda düzenlenen "Kupa Turu" etkinliklerinin üçüncüsü Gaziantep'te gerçekleşti.

FIFA U20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak şehirlerde düzenlenen etkinliklerin Gaziantep ayağında ilk olarak, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Ardında Demokrasi Meydanı'nda Cafusa'nın dev maketinin açılışı ve tanıtımı, Kupa TIR'ı Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Gaziantep Valisi Erdal Ata, FIFA kokartlı milli hakem Cüneyt Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yahya Şahan ile spor severlerin katılımlarıyla yapıldı. Kupa TIR'ı ve Cafusa maketi turnuva başlangıcına kadar bu alanda sergilenecek.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, FIFA'nın dünya kupasından sonra en büyük organizasyonu olan U20 Yaşaltı Milli Takımlar Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılmasının önemine dikkat çekti. Ata, "Böylesi turnuvalara insanlar milyon dolarlar verip reklam yaptıramıyor. Bu turnuva bizim ülkemiz ve dolaysıyla Gaziantep için çok önemli bir gelişme. Bize düşün görev ise turnuva maçlarında stadı doldurup bu organizasyona destek vermektir. 190 ülkde bu maçlar izlenecek. Bu büyük bir tanıtım demektir. Ben Gazianteplilerin bu organizasyonda stadları dolduracağını ve iyi bir görev yaüpacağını ümit ediyorum." diye konuştu.

Servet Yardımcı ise, böylesi organizasyonların her ülkeye nasip olmadığını, Türkiye'nin ve Gaziantep'in bu maçlarda iyi bir sınav vermesi gerektiğini kaydetti. Gaziantep'in maç günlerinde stdaı doldurmasını isteyen Yardımcı, bu büyük organizasyonun altından başarılı bir şekilde çıkmak istediklerini yineledi.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da, 7 Eylül'de belirlenecek olan 2020 Olimpiyatlar öncesinde bu organizasyonun Türkiye için önemli bir sınav olacağını ve bu sınavı Türkiye olarak yüzümüzün akı ile çıkacağımızı ifade etti. Çakır, bu organizasyonda Türk hakemlerinin de görev almasını temmenni ederek, "İnşallah yüzümüzün akı ile olimpiyatlardan önce iyi bir sınav veririz. FIFA'nın en büyük ikinci organizasyonun ülkemizde yapılması Türk futbolu için önemli bir gelişme. Bu maçlardan önemli yıldız oyuncular ve bazı hakemler ortaya çıkacak. Bugün de Gaziantep'te bu organizasyonun tanıtımı ve açılışını gerçekleştirdik. Herkes hayırlı olsun." dileğinde bulundu.

Yeni tasarımıyla ilk kez Türkiye'de sahibini bulacak FIFA U20 Dünya Kupası'nın yer aldığı Kupa TIR'ı, Gaziantep'teki etkinlik alanında Cumartesi ve Pazar günleri 12.00–22.00 saatleri arasında açık olacak. Ayrıca futbolseverler, etkinlik süresince alana kurulacak mobil bilet gişesinden turnuvanın biletlerini alabilecekler.

MİNİK SPORCULAR FUTBOL KEYFİ YAŞADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yerel sponsorluğunu yaptığı FIFA 20 Dünya Kupsaı organizasyonunda, genç sporcular alana kurulan mini futbol sahasında maç yapmanın keyfini yaşarken, Cüneyt Çakır'a sevgi gösterisinde bulundular. Sporcular, U20 Yaşaltı Dünya Kupası'nın maskotu olan Kanki ile de fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.

Tüm bu aktivitelerin yanı sıra futbolseverler, 7 şehirde de etkinlik zamanı Kupa TIR'ı alanına kurulacak olan Play-Station Köşesi, geçmişte bu turnuvada oynamış yıldızların gösterileceği büyük TV ekranı, dokunmatik ekran bilgi yarışması oyunu, imkansız şut, gol kafesi, kick-point ve fotoğraf çekimi gibi organizasyonlar sayesinde keyifli dakikalar yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel U20 Dünya Kupası Heyeti Gaziantep'ten Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement