Üç Komutan Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Üç Komutan Görevden Alındı

Üç Komutan Görevden Alındı

Başbakan, "Sayın Atalay'ın Açığa Alma İşlemini Milli Savunma Bakanımız da Aynen Uygulayacaktır" Dedi.

24.11.2010 10:58  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Lübnan'a gitti. Başbakan Erdoğan, yurttan ayrılırken, Esenboğa Havalimanı'nda, gerçekleştireceği ziyarete ilişkin açıklamalardan bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından açığa alınmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Sayın Atalay'ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu ana kadar uygulamış olması lazım," dedi.

"SAYIN ATALAY'IN AÇIĞA ALMA İŞLEMİNİ, MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZ DA AYNEN UYGULAYACAKTIR"

Başbakan Erdoğan, kendisine yöneltilen, "Bugün bir gazetede Balyoz İddianamesi'nde adı geçen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açığa aldığı yönünde bir haber var. Aynı durum, yine aynı iddianamede adı geçen Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu için de işletilecek mi?" şeklindeki soruyu, "Sayın Atalay'ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu ana kadar da uygulamış olması lazım," diyerek yanıtladı.

Erdoğan, "Buradaki, bir ilk mi?" sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı:

"HER ŞEY YASALAR ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE"

"Bu konunun ilk olup olmadığı noktasında bir araştırmam yok. Fakat her şey yasalar çerçevesi içerisinde. Bakanlarımıza verilen yetkiler vardır, Bakanlar Kurulu'na verilen yetkiler vardır ya da üçlü kararname ile atanmışsa üçlü kararname ile görevden alınmalar vardır. Bir çok bu tür metodlar vardır. Nasıl ki herhangi bir üst düzeyde memuru görevden alma yetkisine onları oraya atayanlar sahipse, burada da aynı şeyler geçerlidir. Kaldı ki burada çok daha farklı, tabii İç Hizmet Kanunu'na göre bazı yetkiler vardır. Bu yetkiler çerçevesi içerisinde gerek İçişleri Bakanımız gerekse Milli Savunma Bakanımız bu yetkilerini kullanmışlardır."

(ANKARA/ DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üç Komutan Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement