Uçak Parçası Üretimi İmza Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Uçak Parçası Üretimi İmza Törenine Katıldı

Uçak Parçası Üretimi İmza Törenine Katıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas ziyareti kapsamında Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen, 'Sivas'tan ilk uçak parçası ve fikstürü' teslim ve imza törenine katıldı.

10.02.2012 18:18

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas ziyareti kapsamında Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen, 'Sivas'tan ilk uçak parçası ve fikstürü' teslim ve imza törenine katıldı. Buradaki toplantıya Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Gökçeler Makine Genel Müdürü Ahmet Gökçeler ve çok sayıda davetli katıldı. Yapılan anlaşma ile kentte faliyet gösteren Gökçeler Makine tarafından Boing 787 tipi sivil yolcu uçaklarının iniş takımında kullanılan parçası Sivas'ta üretilecek.

'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ'

İmza töreninin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifade vermesi için Ankara Savcılığı'na yazı yazılmasını ve 4 MİT'çi hakkında yakalama kararı verilmesini değerlendiren Bakan Yılmaz, Türkiye bir hukuk devleti. Öncelikle buna inanmamız lazım. Ne diyor Anayasamızda. Türkiye sosyal, demokrat, laik bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olduğuna hepimizin inanması lazım. Hukuk devleti ne demektir. Bir hiç kimsenin suç işleme imtiyazı yok. İki her işi yargı sürecine bırakalım. Bu yargı sürecinde su akar yatağını bulur hesabı bir yola girer. Üçüncü olarak diyoruz ki Milli İstihbarat Teşkilatımız gurur duyduğumuz bir teşkilat. Yasasına uygun çalışmaktadır. Yasasına uygun çalışması Türkiye'ye güç katmaktadır. Bununla ilgili olanlar bütün dünyadaki istihbarat kuruluşlarına baksınlar. Ne tür faaliyetler yapar. Sonra da bizim yasalarla Milli İstihbarat Teşkilatı'na verilmiş olan göreve baksın. MİT Türkiye'nin gücüne güç katmaktadır. Ancak hukuk devletine güvenmemiz lazım. Herkesin güvenmesi lazım, su akar yatağını bulur dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Bakan Yılmaz, Konuyla ilgili bir açıklamam yok. Cumhurbaşkanı'nın sözü üzerine söz söylenmez diye konuştu. Bakan Yılmaz daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin sertifika törenine katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçak Parçası Üretimi İmza Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement