Ukrayna'da Üniversite Şansı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna'da Üniversite Şansı

Ukrayna\'da Üniversite Şansı
30.07.2013 11:26

Ukrayna'nın İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, lise veya dengi bir okulu bitiren ama istediği üniversitede okuma şansı yakalayamayan Türk öğrenciler için Ukrayna'nın bir alternatif olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, lise veya dengi bir okulu bitiren ama istediği üniversitede okuma şansı yakalayamayan Türk öğrenciler için Ukrayna'nın bir alternatif olduğunu söyledi.

İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, üniversitede istediği bölümü kazanamayan öğrencinin, bu bölümü okumaya zorlanmasının yanlışlığına dikkat çekti. Güvercin, "Bu şekilde okuyan öğrenciler ya ilerleyen dönemlerde üniversiteyi yarım bırakıyor ya da okumuş olmak için okuyor. Diplomayı aldıktan sonra ise eğitimini aldığı konu ile ilgili olmayan bir işte çalışıyor. Sonuçta, hem kaybedilen bir süreç, boşa giden bir emek ve para demek. Ukrayna Fahri Konsolosu olarak, bu tip bir yanlışlığa düşmek yerine, Ukrayna'da YÖK'ün de tanıdığı üniversitede işletme, ekonomi, hukuk, bilgi işlem, havacılık, denizcilik, otelcilik, gıda, dil, tıp ve mühendisliğin de aralarında olduğu birçok dalın birinde okuma imkanı olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu'nun her konuda bilgilendirme, yönlendirme ve destek sağladığı üniversitenin 1 yıllık hazırlık ücreti 2 bin 850 dolar, bir yıllık yurt bedeli 400-850 dolar arasında, işlemler ise 650 dolar civarında. Daha fazla bilginin, [email protected] adresine yazarak veya bizzat konsolosluğun Talatpaşa Bulvarı'nda bulunan merkezinden alınabileceği belirtildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Üniversite Şansı - Son Dakika


Advertisement