Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Slavyansk'taki ayrılıkçılar, gazetecilerden akredite olmalarını istedi.

Ukrayna hükumetinden federalizm için referandum talep eden ayrılıkçıların, kontrollerinde bulunan Slavyansk'ta görev yapmak isteyen gazetecilerden kendilerinden akreditasyon yaptırmalarını istediği bildirildi.

Slavyansk'taki ayrılıkçıların sözcüsü Stella Horoşeva, kente gelen gazetecilerin kendileri tarafından akredite edilmesi gerektiğini belirterek, bu işlemin yapılabilmesi için basın mensuplarının kendisi ve çalıştığı kurumlara ilişkin bilgi vermesini de istediklerini söyledi.

Horoşeva, ayrılıkçılar tarafından akredite edilen yerli ve yabancı gazetecilerin, bölgede hiçbir engelle karşılaşmadan çalışabileceklerine değinerek, sadece kentteki stratejik önem arz eden bazı kontrol noktalarının görüntülenmesi gerektiğini dile getirdi.

Son zamanda bazı basın organlarında Slavyansk'ta olup bitenlerle ilgili yanlış bilgilerin yer aldığını ileri sürerek, bu nedenle Belediye Meclisinin, kontrol edilen bölgelerde "İftira Yasası"nı daha da etkinleştirmeyi planladığını aktardı. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA