Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

ABD, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko’nun tek taraflı ateşkes ilanını olumlu karşıladı ama başarılı olabilmesi için ayrılıkçıların da buna katılması gerektiğini belirtti Beyaz Saray Sözcüsü Earnest: "Ne yazık ki Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgesinde askeri güçlerini artırdığı yönünde sağlam kanıtlar var. Rusya’nın doğu Ukrayna’da, hiçbir gerekçe altında askeri güç kullanımını kabul etmeyiz" ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki: "Rusya’nın geçen hafta ülkenin güneybatısındaki bir mevziden doğu Ukrayna’ya tank ve roket atarlar gönderdiğinden eminiz.

20.06.2014 23:56

ABD, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, 27 Haziran'a kadar tek taraflı ateşkes ilan etmesini olumlu karşılarken, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğe dikkati çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Poroşenko'nun barışa yönelik çabalarını desteklediklerini söyledi.

Rusya'ya da barışı desteklemesi, istikrarı teşvik etmesi ve ayrılıkçılara destek vermeyi durdurması yönünde düzenli çağrılar yaptıklarını hatırlatan Earnest, "Ne yazık ki Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bölgesinde askeri güçlerini artırdığı yönünde sağlam kanıtlar var. Bölgeye ulaşan Rus askeri biriminin sınır güvenliğiyle herhangi bir bağlantısı olduğunu görmüyoruz ve buna ilaveten Rus Savunma Bakanlığı'nın doğu Ukrayna'da askeri kordon oluşturmayı düşündüğüne dair Moskova'dan gelen haberler de kaygı verici" dedi.

Earnest, ABD olarak Rusya'nın doğu Ukrayna'da, hiçbir gerekçe altında askeri güç kullanımını kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un iddia ettiği "Ukrayna'da etnik temizlik yapıldığı" açıklamalarının yanlış olduğunu ve bu açıklamaları kaygı verici bulduklarını dile getiren Earnest, "Rusya'nın, bu açıklamalarla Ukrayna'ya yasadışı yollardan daha fazla müdahale için bahane yaratmaya çalıştığı" değerlendirmesinde bulundu.

Earnest, Ukrayna'daki insan hakları ihlallerinin arkasında asıl silahlı ayrılıkçıların bulunduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de günlük basın toplantısında, Ukrayna'nın ateşkes ilanının etkili olabilmesi için ayrılıkçıların da buna katılması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın silahlı araçlarının Ukrayna'nın içine girdiğini reddetmesine yönelik soru üzerine Psaki, "Rusya'nın geçen hafta ülkenin güneybatısındaki bir mevziden doğu Ukrayna'ya tank ve roket atarlar gönderdiğinden eminiz. Daha fazla tankın da yine aynı noktadan gönderilmeye hazırlandığı yönünde elimizde bilgiler var. Buraya ağır silahlar yığdığı bilgileri de bulunuyor" diye konuştu.

Psaki, Rusya'nın Ukrayna sınırında askerlerini yeniden konuşlandırdığı yönünde de bilgiye sahip olduklarını kaydetti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozgur turkeli:
    Ukrayna da yasayan ve ozellikledogu bolgelerindeki rus kokenli halk,biz muslumanlarin 5 vakit namaz kilip allaha dua ettigimiz gibi onlarda gunde 5 kez putin e tesekkur etmeliler bence ,o olmasaydi ne olurdu halleri dusunmek dahi istemiyorum bence gercek bir etnik temizlik yapardi batili ukraynalilar 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement