Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika
Güncel

Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri

Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri

Mehmet Yeşil Yeşil Birinciliği Kimselere Kaptırmadı

27.06.2011 13:36

Uluborlu festivalinin ikinci gününde Kırkpınar'ın başpehlivanları kıyasıya güreşti. Bu yılki festivalin güreş ağalığını ise 35 bin liraya İşadamı Selim DEMİRELLİ aldı. Yağlı pehlivan Güreşlerinde ise Kırk Pınarın Baş Pehlivanı Mehmet YEŞİL YEŞİL rakiplerini bir bir tuş ederek Uluborlu Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı oldu.

Uluborlu ilçesinde bu yıl 35. si düzenlenen kiraz festivalinin ikinci gününe ata sporumuz güreş ve Kırkpınar'ın baş pehlivanları damgasını vurdu.

Uluborlu er meydanında düzenlenen törenlere Isparta Valisi Memduh OĞUZ, Uluborlu Kaymakamı Hayati TAŞDAN, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ, iş adamaları ve binlerce güreş sever katıldı.

200 PEHLİVAN KATILDI, YEŞİL YEŞİL BAŞPEHLİVAN

Toplamda 200 güreşçinin kıran kırana mücadele ettiği Uluborlu yağlı pehlivan güreşlerine Kırkpınar'da baş boyunda yarışan 11 güreşçide katıldı. 2009-2010 Kırkpınar başpehlivanlık birincisi Mehmet YEŞİL YEŞİL eşleştiği bütün rakiplerinin sırtlarını er meydanında yere getirerek Uluborlu güreşlerinin baş pehlivanı oldu. YEŞİL YEŞİL'in başpehlivan olduğu güreşlerde Yüksel KALAY ikinci olurken Hakan ÇALIŞIR ve Salih DORUM üçüncü oldular.

VALİ OĞUZ "ULUBORLU TÜRKİYE'YE KİRAZI ÖĞRETTİ"

Uluborlu'nun Türkiye'de yer edindiğini belirten Isparta Valisi Memduh OĞUZ Uluborlu'yu kirazın baş şehri olarak nitelendirerek güreş adına ise Uluborlu'da çok güzel bir alt yapının olduğunu söyledi. Vali OĞUZ "Ben 23 yıl önce Burdur Valiliği görevinde bulundum o zaman da buraya gelirdim ve Türkiye'nin en kaliteli kirazını üretirdi ve doğrudan doğruya yurt dışına satılırdı. Bugün Türkiye'ye kirazı öğretti, Isparta'ya kirazı öğretti ve Isparta'daki 21bin ton kirazın yetiştirilmesine öncülük etti. Uluborlu sadece kiraz üretmekle de kalmıyor sosyal etkinlikler ile de Uluborlu önderlik yapıyor. Değerli belediye başkanımız birkaç gündür burada devam eden bir festival düzenledi bu şenlik içerisinde güreşlerde var. Burada görüyoruz ki çok güzel bir alt yapı var, çok kaliteli seyirci var, güzelde bir katılım var. İki gündür Uluborlu'da çok güzel sportif ve kültürel faaliyetler görüyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ ise ilçede düzenlenen güreşlerin tarihinin çok eskiye dayandığını kaydederek belediye olarak ata sporumuz güreşe gereken desteği veriyoruz dedi.

Uluborlu Yağlı Güreşlerinin baş pehlivanı Mehmet YEŞİL YEŞİL Uluborlu güreşlerinin tamamına katıldığını belirterek hedefinde Kırkpınar ve altın kemer olduğunu belirtti.

Uluborlu güreş ağalığını ise Uluborlulu iş adamı Selim Demirelli 35 bin lira ile aldı. Ardından 2010 yılı güreş ağası Ahmet Nedim KARASOY ve diğer ağalık için yarışan adaylar er meydanında tur atarak halkı selamladılar.

Güreşlerde ayrıca ilimizde düzenlenen güreş müsabakalarında dereceye giren sporculara da ödülleri Vali Memduh OĞUZ tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement