Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na Doğru

Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu\'na Doğru

UNİKOP Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 14-16 Kasım tarihlerinde Konya'da düzenlenecek.

12.11.2013 13:31  Güncelleme: 13:40

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP), 14-16 Kasım tarihlerinde Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu düzenleyecek.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, 5 devlet ve 2 vakıf üniversitesinin oluşturduğu UNİKOP'un, üniversitelerarası her türlü idari ve akademik iş birliğinin tesisine, KOP bölgesinin kalkınmasına öncelik verecek şekilde faaliyet gösterdiğini anlattı.

UNİKOP'un kalkınma odaklı faaliyetlere ağırlık verdiğini aktaran Gökbel, şunları kaydetti:

"Birlik, bölgenin sadece tarım sektöründe değil, hemen her alanda bölge dinamikleriyle hareket etme kültürünü yerleştirmeyi amaçlamıştır. Bu doğrultuda faaliyetlerin ilki, 24-25 Ekim tarihlerinde UNİKOP Spor Oyunları Organizasyonu gerçekleştirilmiştir. 14-16 Kasım tarihlerinde de KOP bölgesinin sorunlarının tartışma zeminini genişletmeyi hedefleyen 'Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'nu gerçekleştireceğiz. Bünyesinde 6 bine yakın öğretim elemanı ve 133 bin civarında öğrenci bulunan UNİKOP'un, oluşturacağı sinerji sayesinde hedeflerine ulaşabileceğine inanıyorum."

Prof. Dr. Gökbel, onursal başkanlığını Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sempozyuma; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de davetli olduğunu ifade etti.

KOP Başkanı Mehmet Babaoğlu ise KOP'un sadece sulama ve tarımdan ibaret olmadığını, Türkiye'nin mega projelerinden biri kabul edildiğini dile getirdi.

Babaoğlu, " Selçuklu'nun ilim irfan yuvası olan bu bölge, tekrar aynı özelliğine kavuşacak, bölge üniversitelerimiz de bunun motoru olacaktır. Üniversitelerimiz sahaya inmiştir, iniyor. İnşallah bu sempozyum daha yakın iş birliği, bölgenin sorunlarını tespit ve çözme yolunda neler yapabileceğimizi bize gösterecek" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement