Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris'te Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris'te Gerçekleştirilecek

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris\'te Gerçekleştirilecek

Türkiye Yüzme Federasyonu master yüzme programı etkinliği içinde yer alan "Uluslararası Arena Aquamesters Yüzme Şampiyonası" 18-22 Mayıs tarihleri arasında Marmaris'te gerçekleştirilecek.

10.05.2016 13:35

Türkiye Yüzme Federasyonu master yüzme programı etkinliği içinde yer alan "Uluslararası Arena Aquamesters Yüzme Şampiyonası" 18-22 Mayıs tarihleri arasında Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Bu yıl 3. kez düzenlenecek şampiyonayla ilgili Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Nilüfer Sanvar, Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, şampiyonanın bu yılki resmi sponsorları Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur, Doğuş Otomotiv Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Uluer ve Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk'un katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, "Okyanuslara Karşı" kitabıyla tüm dünyada büyük ses getiren, dünyanın en zorlu yedi okyanusunu geçmeyi başaran ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker da katıldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Vekili Nilüfer Sanvar, "Türkiye Yüzme Federasyonu olarak Aquamasters yönetimi ile hayata geçirdiğimiz Uluslararası Aquamasters Yüzme Şampiyonaları her geçen gün gelişiyor ve büyüyor, bundan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde birlikte çok daha güzel projelere imza atacağımızı buradan müjdeleyebilirim. Türkiye Yüzme Federasyonu olarak, Aquamasters'ı sadece bir şampiyonalar bütünü olarak görmüyor, yüzme sporunun her yaşta yapılabileceği konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı önemli bir misyon üstlenerek, master yüzme branşına renk getirdiğine inanıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, "Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Türkiye Yüzme Federasyonu ile koordinasyon ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Uluslararası Audi Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve Uluslararası Martı Hotel Açık Su Yüzme Maratonu gibi iki farklı şampiyonanın birbiri ardı sıra gerçekleştirildiği bir şampiyonalar bütünüdür. Bu yönüyle de FINA Dünya Yüzme birliğinin düzenlediği Dünya Yüzme Şampiyonaları dışında gerçekleştirilen dünyada tek ve benzeri olmayan bir organizasyondur. Böyle bir organizasyona Marmaris'imizin ev sahipliği yapmasından dolayı da gurur duyuyoruz. Bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası 18-22 Mayıs tarihleri arasında rekor katılımla Marmaris'te gerçekleştirilecektir. Bu Şampiyona ile birlikte son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarına dünyanın ve ülkemizin hemen her bölgesinden toplamda 2.300 sporcu katılmış olacaktır. Bu sayıya sporcularımızla birlikte Marmaris'e gelen sporcu aileleri dahil değildir. Gelecek yıl Macaristan'da gerçekleştirilecek Dünya Yüzme Şampiyonası'nda ülkemizin ve Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarının tanıtımını da gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası ülkemizin en prestijli şampiyonalarının başında gelmektedir. Devlet, STK'lar ve özel sektör birlikteliğinin önemli bir yansıması olan şampiyonaya verilen desteğin artmasıyla önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kitlelerin ülkemize gelmeleri sağlanacaktır. Bu itibarla tüm kuruluşların ve siz değerli medyamızın bu güzel projemize sahip çıkmanızı özellikle rica ediyoruz. Ülkemizin gerçekten buna ihtiyacı var. 18-22 Mayıs tarihlerinde Marmaris'imize gelecek 900'e yakın yüzücümüze ve ailelerine şimdiden başarılar diliyor, bu güzel beldemizden mutlu anılarla ayrılmalarını temenni ediyor, Yeşil Marmaris'imizin turkuaz sularına sizleri de bekliyoruz. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarına katkıda bulunarak vizyonumuzu paylaşan destekçilerimize, Türkiye Yüzme Federasyonuna ve tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

Şampiyonanın resmi sponsoru Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur ise şöyle konuştu:

"Öncelikle, dünyaca ünlü açık deniz yüzücüsü Adam Walker'ı Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Sportive, 22 şehirde 38 mağazasıyla hizmet veren ve yılda 11 milyon müşteriye ulaşan Türkiye'nin en yaygın çok markalı spor perakendecisidir. Her branşta sporu ve sporcuyu desteklemek en önemli marka DNA'mızdır. Futbol, basketbol gibi spor dallarının yanı sıra yüzme, kayak, dağcılık gibi topluma daha az nüfuz eden tüm branşları desteklemek ve bu branşlarda daha ileri seviyeye ulaşarak yeni nesilde başarılı sporcular yetiştirmeye katkı sağlayabilmek en önemli varlık sebeplerimizden bir tanesi. Biz birçok farklı projede sporu destekleyen gönüllü bir markayız. Aquamasters da bunların başında geliyor. Bildiğiniz gibi ülkemiz bir yarımada... Üstelik dünyanın en güzel denizlerine sahip bir yarımada. Yüzme sporu günden güne gelişen bir grafik sergiliyor. Bunda bizim de işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuz Türkiye Yüzme Federasyonu'nun vizyonu ve bugün burada olmamıza vesile olan Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası gibi organizasyonların rolü tartışılmaz. Sportive olarak 116 ülkede faaliyet gösteren ve su sporları alanındaki ürünleriyle dünyanın en önemli markalarından biri olan distribütörü olduğumuz Arena ile Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın isim sponsorluğunu üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Arena aynı zamanda Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın sponsorluğunu da üstleniyor. Bu vesileyle bu yaz Rio'da yüzecek tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Yüzücülerimizin uluslararası başarılara imza attığını büyük bir gururla görüyoruz ve bu başarılarda bir nebze de olsa desteğimizin olduğunu bilmek bizi çok heyecanlandırıyor. Arena Aquamasters organizasyonda emeği geçen herkese, tüm katılımcılara, sporculara ve destekçilerine teşekkür ediyorum".

Şampiyonanın sponsorları arasında yer alan ve bu yıl düzenlenecek Kısa Kulvar Yüzme yarışlarına ismini veren Audi'nin, etkinliğin içinde yer almasından ötürü heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten Doğuş Otomotiv - Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Uluer ise, "Gerek Audi AG, gerekse Audi Türkiye olarak, sporun çeşitli branşlarındaki desteklerimizin bir yenisini gerçekleştirmek üzereyiz. Futboldan kış sporlarına, motorsporlarından golfe, yat yarışlarına kadar, dünyanın farklı ülkelerinde birçok spor aktivitesine destek olan Audi AG'nin bu global vizyonunu, biz de Audi Türkiye olarak bu kapsamda ulusal anlamda suretiyle gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Bu şampiyonadaki işbirliğimiz de bunlardan biri. Şampiyonanın iki etabından biri olan Audi Kısa Kulvar yarışları, sürati; Açık Su Maratonu da dayanıklılığı ve konsantrasyonu gerektiren mücadeleler. Bu açıdan bakıldığında Audi'nin bilinen marka özellikleriyle de örtüşüyor: dayanıklılık, performans, sportif ve progresif. Diğer yandan, yüzme sporu, her yaştan kişilerin kolaylıkla yapabilecekleri bir spor olması bakımından ve bu progresif hedef kitleyle ulaşmak açısından önemli. İşte bu yüzden Audi olarak bu şampiyonada yer almanın doğru olacağını inanıyoruz. Audi olarak, sporun her branşında başarılı sporcuların gelişmesine, spora olan ilginin artmasını sağlayacak aktivitelere ve spora gönül verenlere desteğe devam etmeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle, başta Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Bozdoğan ve bu etkinlikte işbirliği yapma fırsatı sunan Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel'e ve diğer tüm destekleyen firma yöneticilerine teşekkür ediyor, şampiyonada mücadele edecek tüm katılımcılara ve sporculara başarılar diliyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris'te Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement