Uluslararası Balkan Forumu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Balkan Forumu

Uluslararası Balkan Forumu

Bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Uluslararası Bursa Balkan Forumu, çok sayıda akademisyeni Bursa'da buluşturacak.

03.02.2012 11:16

Uluslararası Bursa Balkan Forumu'nun ikincisi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi AB ve Dış İlişkiler Çalışma Grubu ve Uludağ Üniversitesi'nin organizasyonuyla 20- 21 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Balkan Forumu Düzenleme Heyeti'nde yer alan Prof. Dr. Tayyar Arı, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala'yı ziyaret ederek yapılan çalışmaları paylaştı.

Bursa Kent Konseyi AB ve Dış İlişkiler Çalışma Grubu Temsilcisi Prof. Dr. Tayyar Arı, "Balkan coğrafyasında yaşanan siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlara dair yakın ve uzun vadede gerçekleştirilmesi gereken projelerle ilgili öngörülerde bulunmak için bizden bir parça olan balkanlarla ilgili bu kültürel forumu yapmak istiyoruz" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Uluslararası Bursa Balkan Forumu'na ortak olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Dünyaya huzur dağıtan Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşanan sıkıntılı sürecin ardından uzun bir süre Balkanların yalnız kaldığını söyleyen Pala, Balkanların büyük ve güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Balkan Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement