"Uluslararası Bir Üniversite Olacağız" - Son Dakika
Güncel

"Uluslararası Bir Üniversite Olacağız"

"Uluslararası Bir Üniversite Olacağız"

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinde ikinci yarı yıl heyecanı 107 öğrencinin ders başı yapmasıyla başladı.

07.02.2012 13:43

PROF. DR. GALİP AKHAN "ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ"

İzmir'in dördüncü devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinde ikinci yarı yıl heyecanı 107 öğrencinin ders başı yapmasıyla başladı.

Öğrencilere ve tüm öğretim üyesi kadrosuna başarılı ve verimli bir akademik dönem dileyen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, bir yıllık sürece bakıldığında üniversite camiasında prestijlerinin oldukça iyi bir seviyeye geldiğini söyledi.

Dünya çapında kabul edilen kalitede akademisyenlerin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi akademik kadrosuna başvurduğunu belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan," Uluslararası bir üniversite oluşturmak istiyoruz. Verdiğimiz eğitimin uluslararası denkliğini sağlamak için altyapımızı bu yönde şekillendiriyoruz. Ilk etapta akreditasyon ve kriterleri oluşturmaya dikkat ediyoruz. Sadece yurt içinde değil, yurtdışında da iş bulma imkanı bulan mezunlar vermek istiyoruz. Bu açıdan yabancı dille eğitimi seçtik.

İlk yılımızda Tıp Fakültesine aldığımız öğrencilerimiz komşu illere gelen tıp öğrencilerden daha yüksek puanla geldi. Bu veri bizim için önemli bir başlangıçtır" diye konuştu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin 'Sanayide üniversite' konsepti üzerine kurulan Türkiye'de bu anlamda bir ilki gerçekleştiren bir üniversite olmasına dikkat çeken İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, "Biz farklıyız. Üçüncü kuşak ya da dünya üniversitesi dediğimiz bir konseptle öğrencimizin karşısına çıkıyoruz. Öğrenciye değer veren,uluslararası standartlarda eğitim almasını sağlayan, mezun oluncaya kadar değil, mezun olduktan sonraki sürecinin de takibini yapan, iyi bir iş bulma imkanını sağlayan, geleceğini planlayan, kariyer planlaması yapan bir üniversite olduğumuz için biz her anlamda farklı bir üniversiteyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Uluslararası Bir Üniversite Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement