Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu Düzenleniyor - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu Düzenleniyor

Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu Düzenleniyor

Bağcılar Belediyesi, 19. yüzyılın en büyük İslam alimlerinden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri anısına sempozyum düzenliyor.

21.05.2013 12:49  Güncelleme: 12:57

Bağcılar Belediyesi, 19'uncu yüzyılın en büyük İslam alimlerinden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri anısına sempozyum düzenliyor. 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda, Gümüşhanevi Hazretleri'nin hayatı ve bıraktığı değerler masaya yatırılacak.

19'uncu yüzyılın büyük sufi, muhaddis, kelamcı ve fakihlerinden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri (1813-1893) anısına sempozyum düzenleniyor. Bağcılar Belediyesi tarafından, 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu'na Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 farklı ülkeden katılacak bilim insanları Gümüşhanevi Hazretleri'nin hayatını ve bıraktığı eserleri anlatacak. Sempozyumun duyuru toplantısı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından gerçekleştirildi.

Gümüşhanevi Hazretleri'nin hayatını anlatan sinevizyon gösterimi sonrası bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın yaşadığı dönüşümü değerlendirerek, kentin uluslararası toplantılara ev sahipliği yapabilir hale geldiğini söyledi.

Fiziksel dönüşümle beraber sosyal dönüşümün de olması gerektiğini kaydeden Başkan Çağırıcı, "Son günlerde de şehircilik adına değişim ve dönüşümü yaşarken mutlaka sosyal ve kültürel dönüşümü de beraber götürmemiz gerektiğine inanmıştık. Çok güzel şehircilik ve çevre oluşturulabilir. Çok güzel eserler yapılabilir ama o çevreyi koruyacak, o eserleri dolduracak, geçmişi geleceğe taşıyacak sosyal ve kültürel toplumu oluşturmadığını zaman hiçbiri bir anlam ifade etmez. Bağcılar'ımızda yapmış olduğumuz faaliyetlerde, özellikle uluslar arası çalışmalarda çok daha fazla heyecanlandığımızda özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Çağırıcı, Bağcılar'da asansörsüz ve otoparksız yapılara izin vermediklerini belirterek, küçük alanlara yapı izni vermeyeceklerini söyledi. Verdikleri kararla kentsel dönüşümün layıkıyla gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Lokman Çağırıcı, "Birilerinin varoş dediği Bağcılar, şimdi şehircilik dersi verir duruma geldi" dedi.

"GEÇMİŞİMİZDEN GÜÇ ALARAK GELECEĞE YÜRÜRÜZ"

AK Parti eski milletvekili ve sempozyumun Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de Bağcılar'ın son yıllarda fiziksel dönüşümün yanı sıra kültürel dönüşümde de büyük yol kat ettiğini belirterek, Başkan Çağırıcı'yı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İnsanlık tarihinde çığır açan şahsiyetleri hatırlamanın önemli olduğuna vurgu yapan Gündüz, "Yahya Kemal Madrid'de elçiyken sormuşlar, Türkiye'nin nüfusu ne kadar. O zaman Türkiye'nin nüfusu 15-20 milyon. 200 milyon demiş. Bu nasıl olur demişler. Biz Türk milleti ölülerimizle beraber yaşarız, geçmişimizle yaşarız.

İstikbali sadece göklerde değil, köklerde de aramak lazım. Geçmişimizden güç alarak geleceğe yürürüz. Aliya İzzetbegoviç, Ahmet Yesevi, Gümüşhanevi Hazretleri bunlar gerçekten bizim kimliğimizi buluşturan, hamurumuzu yoğuran eller" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Çağırıcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement