Umman'dan Suudi Arabistan'ın Açıklamasına Destek - Son Dakika
Güncel

Umman'dan Suudi Arabistan'ın Açıklamasına Destek

Umman\'dan Suudi Arabistan\'ın Açıklamasına Destek

Umman, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Ek Riyad Anlaşması'na ilişkin açıklamasının, Arap saflarının birliği için güçlü bir motivasyon olmasını umduğunu bildirdi.

20.11.2014 12:40

Umman, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un Ek Riyad Anlaşması'na ilişkin açıklamasının, Arap saflarının birliği için güçlü bir motivasyon olmasını umduğunu bildirdi.

Umman resmi haber ajansı ONA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un "kardeş ülkeler arasında uzlaşı ve birliktelik içinde yeni bir dönem temennilerinin" yer aldığı açıklamadan duyulan memnuniyet ifade edildi.

Açıklamada, Suud Kralı Abdullah'ın söz konusu açıklamasının Arap ve Müslüman halkların emellerini gerçekleştirecek, bölgede istikrar ve güvenliği koruyacak, uzlaşıyı ve Arap saflarının birliğini sağlayacak güçlü bir motivasyon olmasının umulduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud, dün yaptığı açıklamada, ülkesinin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Bahreyn ve Kuveyt'in, Mısır'ın yanında yer alacağını belirterek, "Kardeş ülkeler arasında uzlaşı ve birliktelik içinde yeni bir dönemin başlamasını temenni ediyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Ek Riyad anlaşmasıyla, İslam ve Arap coğrafyasının karşılaştığı sıkıntılarla mücadeledeki anlaşmazlıkları ortadan kaldırmaya, birlik ve uzlaşıyı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Kral Abdullah, anlaşmanın sadece KİK'e mensup ülke halklarının değil, Arap ve İslam ülkelerinin de yararına olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan, Katar, BAE, Bahreyn ve Kuveyt, pazar Riyad'da düzenlenen KİK Zirvesi'nde, Ek Riyad Anlaşması'nı imzalamıştı. Zirvede ayrıca 5 Mart'ta geri çekilen Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn büyükelçilerinin Katar'a dönmesi kararı alınmıştı. - Umman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umman'dan Suudi Arabistan'ın Açıklamasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement