Üniversite Adaylarını Tiyatro Gösterisiyle Motive Ettiler - Son Dakika
Güncel

Üniversite Adaylarını Tiyatro Gösterisiyle Motive Ettiler

Üniversite Adaylarını Tiyatro Gösterisiyle Motive Ettiler

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileri, sınav stresini Veysel Diker ve ekibinin interaktif tiyatro gösterisiyle attı.

18.04.2013 18:17

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileri, sınav stresini Veysel Diker ve ekibinin interaktif tiyatro gösterisiyle attı.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in vizyon projelerinden biri olan ve gençlerin üniversite hayallerine ışık tutan Cumhuriyet Eğitim Merkezi, öğrencileri sadece lise ve üniversite sınavlarına hazırlamakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal destek ve kişisel gelişim olanağı da sağlıyor. Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencileri ücretsiz olarak sınavlara hazırlayan merkez, öğrencilerin motivasyonlarını ve özgüvenlerini arttırmak amacıyla eğitim yılı boyunca renkli etkinlikler düzenliyor. Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileriyle bir araya gelen ünlü tiyatrocu Veysel Diker ve ekibi de, öğrencilere bol eğlenceli interaktif bir gösteri düzenledi. Bol kahkahalı ve müzikli geçen gösteride zaman zaman sahneye çıkan öğrenciler, doyasıya eğlendi.

Aktivite ile ilgili bir açıklama yapan oyuncu Veysel Diker, "Şu an Maltepe'de Cumhuriyet Eğitim Merkezi'ndeyiz. Yaklaşık bin dershane eğitimine ihtiyacı olan kardeşlerimize eğitim veren bir merkez. Başkan Mustafa Zengin'in desteği ile burada çocuklara interaktif oyun oynuyoruz. Nedir bu oyun? Çocukların sürecin her anında içinde olduğu bir oluşum. Yarışmalardan oyunlara kadar bu uygulama eğitimsel de olabiliyor. Çocukların oyunla gerçek hayata karşı güçlü olmasını sağlıyoruz. Ben ve arkadaşlarım gönüllüyüz, burada keyif alarak yapıyoruz işimizi. Meslektaşlarımıza sesleniyorum, rica ediyorum; kendinizi iyi hissetmek için buraya gelin. Şanlı kardeşlerimize dokunalım. Açılım diyorsunuz, alın size açılım. Doğuda resim yapamıyorum oyun sergileyemiyorum deme. Alın size imkan, oralara gitmenize de gerek yok. Hemen burada Maltepe'de var gelin katılın" dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ise, "Bugün çocuklarımıza bir güzellik yarattık. Sınavlar arasında onlarla sevgili Veysel Dikili'nin hazırladığı interaktif oyunuyla kaynaşıyoruz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin içerisinde üzüldüğümüz, çalıştığımız günler kadar neşelendiğimiz günler de var. Bugün de o günlerden ama temelinde bu ailenin nasıl kurgulandığını ve temelinin atıldığını anlatırsak; 2009'larda 100 çocuğumuzu aldık, olanakları kısıtlı olan, yani üniversiteye gidemeyecek olan, bu hülyasını ötelemiş olan çocukları aldık. Biliyoruz ki, üniversiteye gitmek için dershanelere gitmek gerekiyor. Hülyalarını ötelemiş gençler için bizler geldik. Başkanlığı aldıktan sonra tek hedefim buydu. Çocuklarımıza seviye tespit sınavları yaptık. Çocuklara şunu söyledik; 'burası bir aile, gelin bu ailenin içinde sizlere geleceğinizi kurabilecek projelerde birlikte olalım' dedik. Hülyalarını öteleyen bu çocuklar buradan üniversiteyi kazandılar ve kendilerini buldular. Biz onların sayılarının artmış olmasından ve onları orada görmekten dolayı mutluyuz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Adaylarını Tiyatro Gösterisiyle Motive Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement