Üniversite Öğrencilerinden Zam Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerinden Zam Tepkisi

Üniversite Öğrencilerinden Zam Tepkisi

Isparta'da bir grup üniversite öğrencisi, toplu ulaşım ve özel yurtlar başta olmak üzere yapılan son zamlara tepki gösterdi.

25.09.2014 17:16

Isparta'da bir grup üniversite öğrencisi, toplu ulaşım ve özel yurtlar başta olmak üzere yapılan son zamlara tepki gösterdi.

'Bisikletini Al Sen de Gel' eylemi düzenleyen öğrenciler, kent merkezinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tur attı.

Isparta Belediye binası önünde toplanan öğrenciler adına konuşan Ali Ufuk Özalp, sadece üniversitelileri değil, liseliler başta olmak üzere kent içi ulaşım politikasından ve zamdan zarar gören herkesi sokağa, eylem için meydanlara beklediklerini söyledi. Özalp, İlk hedefimiz zamların geri alınması olsa da tüm zamların son bulması ve ulaşım politikasının değiştirilmesi temel hedefimiz. Isparta'da şehiriçi otobüs ücretlerine zam yapıldı. Öğrenciler için ulaşım fiyatı 25 kuruş artarak, Gülkartsız 1.75, Gülkartlı 1.25 oldu. Kiraya zam, elektriğe zam, ekmeğe zam, otobüse zam yapıldı. Isparta'nın öğrencileri olarak bu zamları kınıyoruz diye konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a 12 maddelik dilekçe sunacaklarını kaydeden Özalp, Toplu taşımayı yoğun kullanan, muadillerine oranla pahalı ve kalitesi düşük hizmet alan öğrenciler olarak bir dahaki ihale ve Isparta Kent Ulaşım Planı için önerilerimizi sunacağız. 'Isparta'ya hizmet edenler behemahal feyizyab olurlar, aksi hareket edenler duçar-ı ızdırab olurlar' demiş ilk belediye başkanımız Böcüzade Süleyman Sami Efendi. Biz Isparta'nın, geçmişini biliyor, geleceğini düşünüyoruz diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, bisikletlerle kent merkezinde tur attı. Öğrenciler daha sonra kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki üniversiteye giderek eylemlerini sürdürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Zam Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement