Uşak Valisi 'Geri Kazanım Kongresi'ne Katılımın Az Olmasına Üzüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Uşak Valisi 'Geri Kazanım Kongresi'ne Katılımın Az Olmasına Üzüldü

Uşak Valisi \'Geri Kazanım Kongresi\'ne Katılımın Az Olmasına Üzüldü
02.05.2012 14:04

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) ortaklaşa düzenlediği, '1'inci Ulusal Geri Kazanım Kongresi' başladı.

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) ortaklaşa düzenlediği, '1'inci Ulusal Geri Kazanım Kongresi' başladı. Uşak'ın geri dönüşümde Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, kongreye katılımın az olmasına üzüldüğünü söyledi.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'ndeki kongreye Vali Özdemir Çakacak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım, bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konuşmasında kongreye katılımın az olmasından dolayı üzüntüsünü belirten Vali Özdemir Çakacak, "Üniversitemiz son zamanlarda çok güzel etkinliklere imza atıyor. Dünya, Türkiye ve Uşak için çok önemli olan geri dönüşüm konusunda düzenlenen kongrede salonun dolu olmasını temenni ederdim. Özellikle sanayicilerin bu salonu doldurması gerekiyordu. Uşak sanayicisi geri dönüşümü biliyor ve para kazanıyor diye biliyordum. Ama böylesine önemli bir kongreye katılımın olmayışından bilmediklerini gördüm. Uşak geri dönüşümde Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisidir. Tekstil atıkları, pet şişe ve hurda lastikler işlenerek ekonomiye katkı sağlanıyor. Geri dönüşümde katı atıkların değerlendirilmesi üniversite ile birlikte yapılmalıdır" dedi.

ULUSLARARASI BOYUT

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, temiz bir doğa ve çevrenin insanların sorumluluğu altında olduğunu vurgulayarak, "Günümüzde gıda ve çevre kirliliği yaşanıyor. Obezite dünya gündeminde ciddi bir sorun. Çevreyi ve doğayı en iyi şekilde korumak gerekiyor. Uşak geri kazanım noktasında üzerine düşeni yapıyor. Üniversite-Sanayi işbirliği ile hareket etmemiz gerekir. Önümüzdeki eğitim sezonunda mühendislik fakültesi haftada en az iki gününü sanayi ile iç içe geçirecek. Bu yıl ilkini ulusal olarak düzenlediğimiz kongreyi önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşıyacağız" diye konuştu.

TARLASIZ PAMUK, KOYUNSUZ YÜN

Uşaklı sanayicilerin tarlasız pamuk ve koyunsuz yün ürettiklerini belirten UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, ekonomik değeri sıfıra inen teleflerin ekonomiye geri kazandırılmasının çok önemli bir süreç olduğuna değinerek şunları söyledi:

"Tarlasız pamuk ve koyunsuz yün üretiyoruz sloganı ile çıktığımız geri dönüşüm sektöründe ekonomiye yılda 1 milyar 700 milyon dolar katkı sağlıyoruz. Hükümetten teşvik istedik ama olmadı. Hükümet nezdinde teşvik konusunda girişimlerimiz halen devam ediyor. Üniversite ve sanayi buluşmasını artık biran önce uygulanması ve üniversitenin sanayide uygulamalı derslere bir an önce başlaması gerekiyor."

Mustafa Kemal Paşa ve Latife Hanım amfilerinde devam edecek kongrede Türkiye'de tarımsal atıklardan enerji üretimi, atık pillerin çevresel etkileri ve geri kazanımı, Türkiye'de tekstil ve hazır giyim atık miktarları ve geri kazanım imkanları, gıda işletmelerinde atıkların geri kazanımı gibi konuların ele alınacağı bildirildi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Valisi 'Geri Kazanım Kongresi'ne Katılımın Az Olmasına Üzüldü - Son Dakika


Advertisement