Üsküdar'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" programı düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" programı düzenlendi

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde görme engellilere yönelik önemli kararlar alındığını belirterek, "Hükümet ve Adalet Bakanlığı kararıyla dediler ki 'Körlerin imzası geçerlidir'. Bir tek Noterler Birliği direniyor.

15.01.2023 15:38  Güncelleme: 16:56

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde görme engellilere yönelik önemli kararlar alındığını belirterek, "Hükümet ve Adalet Bakanlığı kararıyla dediler ki 'Körlerin imzası geçerlidir'. Bir tek Noterler Birliği direniyor. Onu da aşacağız inşallah." dedi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında program düzenlendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan programda, görme engelli müzisyen kardeşler Selim Altınok ve Kerim Altınok ile görme engelli müzisyen Eyüp Sultan Aylar müzik dinletisi sundu.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, burada yaptığı konuşmada, görme engelliler adına birçok çalışma yapılıp hayata geçirildiğini söyledi.

Bugün programa gelirken beyaz bastonunu kullandığını ve tek başına geldiğini ifade eden Ayva, şunları söyledi:

"Ön bir çalışma yaparak kürsü nerededir, merdiven nerededir, bir çalışma yaptım. Beyaz baston işe yaradı. Üç şey yaptım, birincisi bu beyaz bastonun oluşu bana bir güven verdi. İkincisi dostlarımız dedi ki 'Biz yardımcı oluruz'. Dostlarımızın kendi düşüncelerindeki o kaygıları da aşmış olduk. Üçüncüsü ne oldu? Hani gören insanlar içindi buralar? Onu da aşmış olduk.

Burada bir de kurulu sistemler, düzenler var. Bunlar kurulurken sakatları, körleri hesaba katmamak gelenek olmuş maalesef. Sistemler oluşturulurken engelliler hesaba katılmaz. Mesela körlerin bir imza sorunu vardı ve körlerin imzası geçerli değildi. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde öyle kararlar alındı ki, hükümet ve Adalet Bakanlığı kararıyla dediler ki 'Körlerin imzası geçerlidir'. Bir tek Noterler Birliği direniyor. Onu da aşacağız inşallah. Körler öğretmen olamıyordu artık rahatlıkla öğretmen olup, atanabiliyorlar. Akademide görme engelli doktora yapan 48 arkadaşımız var. Körler artık kendi başlarına oy kullanabiliyor."

Programa görme engelli vatandaşlar katıldı.

Üsküdar\'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" programı düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası' programı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement