Manisa'da Üvey Ablalarına Yıllar Sonra Kavuştular - Son Dakika
Son Dakika Logo

Manisa'da Üvey Ablalarına Yıllar Sonra Kavuştular

Manisa\'da Üvey Ablalarına Yıllar Sonra Kavuştular
07.12.2013 13:29  Güncelleme: 14:29

Manisa'da, biri kız 4 kardeş, 38 yıl önce varlığından haberdar oldukları 75 yaşındaki üvey ablaları Naciye Erdem'e kavuştu.

Manisa'da, biri kız 4 kardeş, 38 yıl önce varlığından haberdar oldukları 75 yaşındaki üvey ablaları Naciye Erdem'e kavuştu. Otogardaki buluşma sırasında duygusal anlar yaşanırken, birbirlerine sarılan kardeşler gözyaşı döktü.

Ali Örşan, 1932 yılında askerliğini yaptığı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Ayşe Dönmez ile tanışıp, üç yıl sonra evlendi. Üç yıl evli kalan çiftin bu evlilikten 'Naciye' isminde kızları oldu. Boşanmalarının ardından Ali Örşan memleketi Manisa'ya yerleşirken, eşi kızı Naciye ve kardeşleriyle birlikte Ankara'ya taşındı. Manisa'da Kocatepe Mahallesi muhtarlığı yapan Örşan, buradaki ikinci evliliğinden de 3'ü erkek 4 çocuk sahibi oldu. Örşan, 1975 yılında 63 yaşındayken yaşamını yitirdi. Ölümünden kısa bir süre önce Örşan, çocuklarına bir üvey kardeşleri olduğundan bahsetti. Yıllar sonra bu gerçeği öğrenen dört kardeş, üvey kadeşlerini bulmak için harekete geçti. Uzun uğraşlar sonra dayısına ulaştıkları üvey kardeşlerinin, başka bir aileye evlatlık verildiğini, evlenip, 'Erdem' soyadını aldığını öğrendi. Bu bilgiden yola çıkan dört kardeş, araştırmalarını bu yönde sürdürüp, bir ay önce ablaları Naciye Erdem'e (75) Ankara'da ulaşıp, telefonla görüştü. Başından babası gibi iki evlilik geçen 3 çocuk annesi Naciye Erdem, yıllar sonra haberdar olduğu kardeşleriyle görüşmek için dün (Cuma) Manisa'ya geldi. Erdem, kendisini otogarda karşılaşayan kardeşleri Saadet Örşan Erek (71), Mehmet Ali Örşan (64), Adnan Örşan'a (55) sarılıp, özlem giderdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmaya şehir dışında olan kardeşlerden Mustafa Örşan (58) ise katılamadı. Kardeşler, sevinç gözyaşı döktü.

Saadet Örşan Erek, 'Çok heyecanlıyım. Üvey ablam iki yaşındayken babamla annesi boşanmışlar. Senelerdir, kendisine ulaşmak için uğraşıyorduk. Kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruzö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Üvey Ablalarına Yıllar Sonra Kavuştular - Son Dakika


Advertisement