Uyuşturucu Operasyonu Soruşturması Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Operasyonu Soruşturması Tamamlandı

Uyuşturucu Operasyonu Soruşturması Tamamlandı

Haluk Soylu'nun 'örgüt Adına Suç İşlemek ve Uyuşturucu İmalatında Kullanılan Malzemeyi Temin Etmek" Suçlarından 1 Yıldan 9 Yıla Kadar Hapisle Cezalandırılması İstendi.

19.12.2010 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi Haluk Soylu'nun 'Örgüt adına suç işlemek ve uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeyi temin etmek" suçlarından 1 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kasım ayında İstanbul'da düzenlediği operasyonda bir uyuşturucu imalathanesine baskın yapmıştı. Bağcılar'da bulunan İSTOÇ ve AYKOSAN'a yapılan baskında 2 imalathane de yaklaşık 40 bin uyuşturucu hap ele geçirilmiş ve 14 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder tarafından hazırlanan 23 sayfalık iddianamede Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi Haluk Soylu'nun da aralarında olduğu 14 tutuklu sanık ile 8 yakalamalı sanık yer aldı.

İFADEDE UYUŞTURUCU YILMAZ'IN YEĞENİNE AİT DEDİLER

Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla kurulan örgütün liderliğini yaptığı iddia edilen Doğan Alagöz'ün savcılık sorgusunda, imalathanede bulunan uyuşturucu maddelerin eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kuzeni Erdem Ersoy'a ait olduğunu söylediği iddianamede belirtildi.

HAP İMALATINDA KİMYASAL MADDE TEMİN ETTİ

İddianamede, Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi Eczacı Haluk Soylu'dan uyuşturucu hapların içine karıştırmak için kafein aldıkları yer aldı. Eczacı olan şüpheli Haluk Soylu'nun uyuşturucu hap imalatı yaptığını bildiği örgüt lideri Doğan Alagöz ve örgüt üyesi Hüseyin Köksöken'e hap imalatında kullanılan kimyasal maddeleri temin ettiği öne sürülen iddianamede, Soylu'nun organizasyona yardım ettiği kaydedildi. İddianamede, Doğan Alagöz'ün liderliğinde şüpheliler Hüseyin Köksöken ve Mesut Demir'in Başakşehir'de bir imalathanede uyuşturucu hap imal ettikleri, şüpheli Mehmet Cengiz'in imalat için gerekli kimyasal maddeleri Haluk Soylu'ya ait ilaç firmasından alarak imalathaneye teslim ettiği anlatıldı.

SÜPHELİLERE 1İLE 43 YIL ARASI HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, Doğan Alagöz'ün 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 8,5 yıldan 43 yıla kadar, Hüseyin Köksöken, Mehmet Cengiz ve Mesut Demir'in 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 8,5 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Haluk Soylu'nun 'Örgüt adına suç işlemek ve uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeyi temin etmek" suçlarından 1 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülen iddianamede, diğer 17 sanığın 1 ile 25 arasında değişen yıllarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Alagöz'ün savcılık sorgusunda imalathanede bulunan uyuşturucu maddelerin sahibi olarak gösterdiği eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kuzeni Erdem Ersoy hakkında suç işlediğine dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle dava açılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Operasyonu Soruşturması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement