Uzunköprü - Ekgedirne Şehidine Ağladı - Son Dakika
Güncel

Uzunköprü - Ekgedirne Şehidine Ağladı

Uzunköprü - Ekgedirne Şehidine Ağladı

Şehidin Cenazesini 5 Bin Kişi Uğurladı

21.06.2010 19:37

ŞEHİDİN CENAZESİNİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Oğuz Yelken, 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları içinde memleketi Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Kavacık köyü'nde toprağa verildi.

Irak sınırındaki Şemdinli İlçesi'ne bağlı Günyazı Köyü Tanyolu Mezrası'ndaki askeri birliğe düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Oğuz Yelken'in Türk Bayrağına sarılı naaşı Çorlu Asker Hastanesi morgundan alınarak ambulansa memleketi Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne getirildi. Burada şehidi Türk bayrakları ile yaklaşık 5 bin kişi karşıladı. 'Kahrolsun PKK', 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz','Başbakan istifa' sloganları atan vatandaşlardan bazıları şehit Yelken'in fotoğrafının bulunduğu pankarta 'Yan gelip değil, can verip yattılar' yazdılar.

Daha sonra şedin naaşı askerlerin omuzunda cenaze namazının kılınacağı kent merkezindeki Muradiye Camii'ne getirildi. Buradaki törene Edirne Vali yardımcısı Ali Deniz Sürmen, 5. Kolordu Komutanı Korganeral Ümit Dündar, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Edirne Milletvekilleri CHP'li Rasim Çakır, Bilgin Paçarız, kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık camii avlusuna sığlayınca vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile camiinin dışında bekledi. Sürekli gözyaşı döken anne Hatice Yelken'in yanıdan ise sürekli bir sağlık görevlisi bekledi. Oturduğu yerden kalkan ve ağlayan anne Yelken, oğlunun fotğorafını ve tabutuna öptü. Baba İlyas Yelken ise dimdik ayakta durdu ve 'ağlamayacağım' dedi. Tören sırasında kardeşinin tabutuna dokunan ağabey Yavuz Yelkan'ı ise babası İlyas Yelken. 'Ağlamak yok.' diyerek uyardı ve başını sevdi.

Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Yelken'in naaşı askerlerin omuzunda alkışlarla caminin avlusundan çıkartıldı. Daha sonra top arabasına konulan cenaze Gazi Caddesi üzerinden askeri bandonun cenaze marşı eşliğinde ilerledi. Caddeyi tamemen dolduran yaklaşık 5 bin kişi bir yandan ağladı, bir yandan da şehidini alkışladı. Daha sonra şehidin cenazesi, Uzunköprü Belediyesi'ne ait cenaze aracına yüklendi ve gözyalyarı içinde Kavacık Köyü'nde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzunköprü - Ekgedirne Şehidine Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement