Vali Bektaş'tan İşadamlarına Tavsiyeler - Son Dakika
Güncel

Vali Bektaş'tan İşadamlarına Tavsiyeler

Vali Bektaş\'tan İşadamlarına Tavsiyeler

Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) düzenlediği TEB KOBİ Akademi toplantısına katılan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye'nin ürünlerindeki marka değerini yükseltmesi için üretimin önemine dikkat çekti.

04.11.2015 19:13

Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) düzenlediği TEB KOBİ Akademi toplantısına katılan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye'nin ürünlerindeki marka değerini yükseltmesi için üretimin önemine dikkat çekti.

TEB tarafından Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Defterdar Abdullah Kırım, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisalı işadamları ve esnaflar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Manisa'nın tarım ve sanayide geliştiğine dikkat çekerek "Manisa, gelişmiş altyapısıyla da büyük bir potansiyel barındırıyor. Manisa, 2014 yılı verilerine göre, toplam 4 buçuk milyar dolarlık ihracatı ile ülkemizin ihracat sıralamasında 10'uncu sırada yer alırken, firma başına düşen ihracat değerini 4 milyar dolar olarak gerçekleştirerek ülke ortalamasının üzerinde yer aldı. İthalat rakamlarına baktığımızda ise 4 milyar dolarlık ithalat hacmiyle Manisa'nın 7'inci sırada yer aldığını görüyoruz. Ayrıca Manisa, 4.9 milyar dolarlık ithalat hacmiyle de ülke ortalamasının oldukça üzerinde bir performansa sahip" dedi.

'ALMAN MARKASININ IRGATLIĞINI YAPIYORUZ'

Toplantıya katılan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, üretken toplum olmanın öneminden bahsederek, "Mutlaka işimizde bir farklılık oluşturmak zorundayız. Kendimizi müşterilerimizin yerine koyacağız ve ürünümüzü tercih edilir hale getirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Pakistan'da bir firma bir tıbbi alet üretiyor, ürettiği malzemeyi Almanya'ya 5 Euro'ya satıyor, Almanlar üzerine bir marka vuruyor, Türkiye'ye 25 Euro'ya satıyor. Biz Alman markasının ırgatlığını yapıyoruz. Boğaz tokluğuna çalışmamamız, marka değerimizi yükseltmemiz, kendimizi geliştirmemiz lazım. Manisa iş geliştirmek, para kazanmak için çok iyi bir ortam, çok önemli avantajları var" diye konuştu.

Vali Bektaş yetişmiş eleman sorununa çözüm bulmak için bu yıl meslek liseleri ve akademik liselerde düzenleme yaptıklarını söyledi. Vali Bektaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzde 65-35 olan meslek lisesi ve akademik lise oranının Manisa'da lise 1 kayıtlarında yüzde 71-29 olduğunu ifade ederek, mezun öğrencilerin yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Bektaş'tan İşadamlarına Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement