Vali Düzgün Endonezya Fahri Konsolosluğunun Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün Endonezya Fahri Konsolosluğunun Açılışına Katıldı

Vali Düzgün Endonezya Fahri Konsolosluğunun Açılışına Katıldı

Vali Orhan Düzgün, Endonezya'nın Kayseri Fahri Konsolosluğu'nun açılışında, "Büyük ve ciddi bir ekonomik potansiyele sahip Endonezya ile ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi adına açılan fahri konsolosluğu son derece önemsiyorum." dedi.

05.09.2013 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhovo'nun kararıyla Tahir Nursaçan'ın Kayseri Fahri Konsolosu olarak atanması nedeniyle düzenlenen seremonide konuşan Vali Düzgün, İstanbul ve İzmir'den sonra üçüncü olarak Kayseri'de fahri konsolosluk açılmasını önemsediğini ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Slovenya fahri konsolosluğunun da Kayseri'de açıldığını anımsatan Vali Düzgün, şunları söyledi:

"Kayseri ülkemizde hızlı gelişen kentlerin başında geliyor. Gerek ekonomi gerek nüfus olarak Endonezya dünyanın en büyük ülkelerinden birisi. 250 milyon nüfusu ile dünyanın en fazla nüfusuna sahip 4. ülkesi. Böylesine büyük ve ciddi bir ekonomik potansiyele sahip Endonezya ile ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi adına açılan fahri konsolosluğu son derece önemsiyorum. Aslında Endonezya halkı ile ilişkilerimiz çok eskiye, günümüzden 800-900 yıl öncesine dayanıyor. Endonezya halkının İslamiyet'le tanışmalarına vesile olan Müslüman Türkler 12. yüzyılda Endonezya'ya ulaşmışlar. Ama resmi ilişkiler daha sonra 15-16. yüzyıllarda başlamış. Ama son yüzyıllarda ilişkilerin giderek unutulduğunu, her ülkenin kendi bölgelerinde kaderleriyle baş başa kaldığını görüyoruz. Ama son 10 yıldır ilişkilerin giderek arttığını görmekten son derece memnunum. Bu ilişkiler eğitim, kültür, ticaret ve turizmde her geçen gün giderek artmaktadır. İki kardeş ülke arasındaki bu ilişkilerin artması bizi sevindiriyor. Fahri konsolosluğun açılmasıyla bu ilişkilerin daha da sıcaklaşacağını, hem kültürel hem ticaret hem de kardeşlik anlamında ilişkilerin artacağını ümit ediyorum. Başkonsolosluğumuzun ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Konsolosluk açılışına katılan, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini ise, Endonezya ile Türkiye arasında hem ekonomik hemde ticari anlamda çok büyük potansiyel bulunduğuna dikkate çekerek, açılan fahri konsolosluğun iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracağına inandığını söyledi.

Endonezya Kayseri Fahri Konsolosu Tahir Nursaçan da, İslam ülkesi Endonezya ile babası Necmettin Nursaçan'ın önderliğinde yıllar önce başlatılan ilişkilerin bugün fahri konsolosluk noktasına kadar geldiğini belirterek, böylesine önemli bir göreve layık olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Endonezya Fahri Konsolosluğu'nun açılışı yapıldı. Törende Vali Düzgün, Büyükelçi Agustini'ye kilim hediye ederken, Büyükelçi Agustini'de Vali Düzgün'e plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Düzgün Endonezya Fahri Konsolosluğunun Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement