Vali Kura Nehri Vadisini At Sırtında Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Vali Kura Nehri Vadisini At Sırtında Tanıttı

Vali Kura Nehri Vadisini At Sırtında Tanıttı

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan kent merkezinden geçen Kura Nehri için atlı tanıtım düzenledi.

07.12.2012 17:16

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan kent merkezinden geçen Kura Nehri için atlı tanıtım düzenledi.

Kura Nehri kıyısında yapılan tanıtıma, Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Şehafettin Serten, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, Ardahan Ziraat Odası (AZO) Başkanı Latifşah Sural ve diğer yetkililer katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Azizoğlu, amaçlarının Kura Nehri'ni dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, "Aslında Ardahan'da çok güzel gezilmeye, görülmeye değer yerler olduğunu göstermek istedik. Umarım amacımıza ulaşmış oluruz. Çünkü Ardahan ülkemizin en güzel vadisinde, Kura Vadisi'ne, gezilmeye görülmeye layık bölgesine sahip ve bu bölgeyi tanıtmak istedik. Kura Nehri bizim için çok önemli bir nehirdir. Kent merkezimizden geçen bu nehrimiz, Gürcistan'a, oradan da Hazar'a dökülüyor. Bu nedenle bizim için çok önemi ve büyük bir nehirdir. Bugün böyle bir etkinlik yapıp dikkat çekmek istedik. Elimizdeki bu potansiyeli dünyaya tanıtmak için böyle bir gezintinin fayda sağlayacağını uygun gördük" dedi.

Belediye Başkanı Köksoy ise, at binmeyi sevenleri Kura Nehri kıyısına davet ettiklerini ifade ederek, "Bu söylenmez yaşanır. Bizde bu nedenle at binmek isteyen ve Kura Nehri ile Ardahan Ovası'nın bu eşsiz doğasını tatmak isteyenleri bu etkinlikle davet ediyoruz" diye konuştu.

Atlara binenler, Kura Nehri'nde kısa bir tur atarak, Ardahan Köprüsü ve Ardahan Kalesi'nde gezintiyi sonlandırdılar. Öte yandan protokolü bekleyen atlardan biri, çamura batınca vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Kura Nehri Vadisini At Sırtında Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement