Van'da Avukat ve Öğrencilerden Gezi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Van'da Avukat ve Öğrencilerden Gezi Açıklaması

Van\'da Avukat ve Öğrencilerden Gezi Açıklaması

Van'da bir grup avukat İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde avukatların polis tarafından gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

13.06.2013 15:16  Güncelleme: 16:30

Van'da bir grup avukat İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde avukatların polis tarafından gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla tepki gösterirken, bir grup öğrenci de Gezi Parkı eylemindeki müdahaleyi kınadıklarını belirten açıklama yaptı. Öğrenciler ayrıca Erciş İlçesi'nde TOKİ tarafından konut yapılacak alanda ağaçların kesileceğini öne sürerek tepkilerini dile getirdi.

Van Adliyesi önünde bir araya gelen 15 avukat adına basın açıklamasını okuyan Avukat Müjde Tozbey Erden, 73 avukatın polis tarafından gözaltına alınmasının hukuksuzluğun boyutunu gösterdiğini söyledi. Erden, "Meslektaşlarımızın itilip kakılarak, horlanarak, yaka paça gözaltına alınmalarıyla halkımıza bir mesaj verilmkektedir. Bu uygulamayla devlet vatandaşa, 'Savunma özgürlüğünüz yok. İstediğimiz zaman savunucularınızı da gözaltına alabiliriz' diyor. Bilmelidir ki; hor görülen, azarlanan ve kötü muameleye tabi tutulan avukat değil halkımızdır. Hukuk devleti olduğu iddiasında bulunan bir devlete yakışmayan bu görüntüler polis devletinde görülebilecek ve yaşanabilecek nitelikterdir. Savunman olarak bizler hukuksuz ve kanunsuz hiç bir eylemin yanında olmadık olmayacağız. Şiddete yönelmeyen her türlü demokratik eylem ve tepkinin de yanında olacağız" dedi.

ÖĞRENCİLER DE GEZİ PARKI EYLEMİNE DESTEK VERDİ

Öte yandan kendilerini Van Dershane Gençliği İnsiyatifi olarak tanıtan öğrenciler de Gezi Parkı olaylarında yapılan müdahaleyi basın açıklamasıyla kınadı. Ellerinde "Barajlar ve karakollar ülkemden çıkın","Güneşin çocuklarıyız ama ağacın gölgesini de severiz" dövizleri taşıyan yaklaşık 50 öğrenci adına Cumhuriyet Caddesi Feki Teyran Parkı'nda Serhan Kurt basın açıklamasını okudu. Gezi Parkı eyleminin Türkiye'de yapılmaya çalışılan beşeri ekolojik katliamların önüne geçen bir direniş olması gerektiğine dikkat çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın Gezi Parkı katliamına yönelik başlatmış olduğu direniş hala devam etmektedir. Bu direniş kısa sürede Türkiye'ye yayılmış ve diktatör bir yapıya karşı demokratik taleplerin baş gösterdiği bir direnişe dönüşmüştür. Bu süreç artık gezi parkı direnişi olmaktan çıkıp bütün ülkede yapılmaya çalışılan beşeri ekolojik katliamların önüne geçmenin direnişi olmalıdır. Bu vesile ile 30 yıldır insanlık dışı muamelelerle karşılaşmış olan Kürt halkının, demokratik taleplere yönelik direnişlerin yanında ve içinde olacağı bilinmelidir. Erciş'in Çatakdibi Köyü'nde de 130 bin hektarlık alanda bulunan ağaçların TOKİ tarafından yapılacak inşaatlar için katledileceği belirtiliyor. Erciş için batıdaki yoldaşlarımızın sessiz kalmaması gerektiğini önemle belirtiyoruz."

Öğrenciler 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Avukat ve Öğrencilerden Gezi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement