Van'da Çadır Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Van'da Çadır Kaldırıldı

Van\'da Çadır Kaldırıldı

BDP'nin Van'da Sivil iteaatsizlik eylemleri kapsamında kurduğu 'Demokratik Çözüm Çadırı' bugün sabahna karşı polisin düzenlediği operasyonla kaldırıldı.

26.04.2011 11:51

Bdp'nin Van'da Sivil iteaatsizlik eylemleri kapsamında kurduğu 'Demokratik Çözüm Çadırı' bugün sabahna karşı polisin düzenlediği operasyonla kaldırıldı. Hakkari'de ise yapılan gözaltılara tepki amaçlı bugün de kepenkler açılmadı.

Van'da Ahmedi Hani Parkı'nda 1 ay önce kurulan Demokratik Çözüm Çadırı, bugün sabaha karşı düzenlenen operasyonla kaldırıldı. Çadırın kaldırıldığı Ahmedi Hani Parkı çevresinde de güvenlik önlemi alındı.

Hakkari'de ise dün Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla aralarında BDP İl Başkanı Orhan Koparan, Belediye Başkan Yardımcıları ve BDP'li yöneticilerin de bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. 12 kişinin emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, dün yaklaşık 10 bin kişi yapılan basın açıklamlarının ardından Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptıktan sonra kente 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Noktası'na yürüyerek burada oturma eyleminde bulunmuştu. Oturma eyleminde bulunan kalabalık gece geç saatlerde ise Hakkari'ye dönmüştü.

Tepkilerin sürdüğü Hakkari'de bugün de kepenkler açılmadı. Bir fırın ve nöbetçi eczane dışında tüm işyerlerini kapalı olduğu kentte polis de geniş güvenlik önleme aldı. Bu arada BDP tarafından Van, Hakkari ve Yükseova ilçesi'de basın açıklamaları yapılması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Çadır Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement