Van'da Homofili Hastaları İçin Yaşam Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Van'da Homofili Hastaları İçin Yaşam Merkezi Kuruldu

Van\'da Homofili Hastaları İçin Yaşam Merkezi Kuruldu

Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Bünyesinde Hemofili Takip ve Tedavi Merkezi Kuruldu. Hemofili Hastaları İçin Bir Yaşam Merkezi Niteliğinde Olan Takip Merkezi Bölgede İlk ve Tek Olma Özelliği Taşıyor. Hemofili Hastalığının Doğumsal ve Nesilden Nesile Geçen Bir Kan Hastalığı Olduğunu Söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner "türkiye'de 4 Bin 800 Kayıtlı Hemofili Hastası Bulunuyor. Bunların 150 Tanesi Van'da Bulunuyor"dedi. Van Yyü Araştırma Hastanesine, Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Şirketi Tarafından Sağlanan Destekle Hemofili Takip ve Tedavi Merkezi Açıldı. Yapılan Açılışa Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar ve Hemofili Ünitesi Çalışanları Katıldı. Hemofili Merkezinin Açılmasıyla Hizmete Başlayan Ünite, İlk Hastalarını da Kabul Etmeye Başladı. Açılan Takip Merkezinde 2 Doktor ve 2 Hemşirenin Görev Yapacağı, Ayrıca Bölge İllerinde Bulunan Hastalara da Hizmet Vereceği Belirtildi.

28.09.2010 19:41

VAN'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bünyesinde Hemofili Takip ve Tedavi Merkezi kuruldu. Hemofili hastaları için bir yaşam merkezi niteliğinde olan takip merkezi bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Hemofili hastalığının Doğumsal ve nesilden nesile geçen bir kan hastalığı olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner " Türkiye'de 4 bin 800 kayıtlı hemofili hastası bulunuyor. Bunların 150 tanesi Van'da bulunuyor"dedi. Van YYÜ Araştırma Hastanesine, Novo Nordisk Sağlık Ürünleri şirketi tarafından sağlanan destekle Hemofili Takip ve Tedavi Merkezi açıldı. Yapılan açılışa Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar ve Hemofili ünitesi çalışanları katıldı. Hemofili Merkezinin açılmasıyla hizmete başlayan ünite, ilk hastalarını da kabul etmeye başladı. Açılan takip merkezinde 2 Doktor ve 2 hemşirenin görev yapacağı, ayrıca bölge illerinde bulunan hastalara da hizmet vereceği belirtildi.

Hemofili hastalığının akraba evliliğinin sıkça yaşandığı bölgelerde görüldüğünü belirten Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner "Hemofili kan hastalığıdır. Günümüzde tedavisi takip edildiği taktirde iyi sonuçlar alınabilinir.Takip edilmediği süre içersinde ise hasta 15 ile 20 yaş arasında tekerlekli sandalyeye mahkum olabiliyor. Bu hastalığın tedavisi ise Hemofili takip merkezlerinde yapılmaktadır. Van'daki kayıtlı hasta sayımız 150 civarında iken Türkiye'de ise bu sayı 4 bin 800'dür Buda bölgede bu merkeze ne kadar çok gerek olduğunun göstergesidir. Burayı kurmamızda bize destek olan Nova Nordisk firmasına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Homofili Hastaları İçin Yaşam Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement