Van Depremi'nde Ölen 52 Günlük Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Van Depremi'nde Ölen 52 Günlük Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Van Depremi\'nde Ölen 52 Günlük Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler arasında yer alan rehberlik öğretmeni Nigar Gençel memleketi Tokat'ta toprağa verildi.

25.10.2011 14:48

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler arasında yer alan rehberlik öğretmeni Nigar Gençel memleketi Tokat'ta toprağa verildi. Genç öğretmenin görevine 52 gün önce atandığı belirtildi.

Konya'daki Selçuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden mezun olan 23 yaşındaki Nigar Gençel, Ağustos ayında Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Karakoyunlu İlköğretim okuluna atandı. Gençel, dayısının oğlu Yalçın Han'ın aynı okula Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği'ne atanmasından dolayı Han ile birlikte ilçede bulunan bir apartmanda alt alta bulunan iki dairede oturmaya başladı. Pazar günü meydana gelen depreme evde yakalanan öğretmen Nigar Gençel hayatını kaybederken, alt kattaki dayısının oğlu 24 yaşındaki Yalçın Han ise depremden 10 dakika önce evden çıkarak depremden yara almadan kurtuldu. Gençel'in depremde hayatını kaybetmesi Tokat'ın merkeze bağlı Güryıldız beldesinde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Beldede oturanlar ailesinin evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Sabah saatlerinde cenazesi beldeye getirilen Gençel, öğle namazından ardından kılınan cenaze namazı ardından şehit Abdullah Özen, Mezarlığı'nda toprağa verildi. Gençel'in inşaat içşisi babası 45 yaşındaki Rahmi Gençel, 3 çocuğundan en büyüğü olan kızının yeni atandığını belirterek, "Haber bana telefonla geldi. Hemen oraya gittik. İlçenin 3'te 2'si yok olmuş. Yeğenim deprem sırasında dışarda olduğu için kurtuldu. Kızım ise o sırada apartmanın 4'üncü katındaki evinde bulunuyordu" dedi.

10 DAKİKAYLA KURTULDU

Depremden 10 dakika önce evinden çıkarak kurtulan Yalçın Han ise, "Dayımın kızı ile aynı apartmanda kalıyorduk. Ben ikinci, kendisi dördüncü katta oturuyordu. Deprem olmadan 10 dakika önce çıktım evden. Depreme yolda yakalandım. Evin halini 1.5 dakika sonra gördüm. Yürürken koşuşturmalar vardı. Önümdeki bina yıkıldı, arkaya döndüm arkamdaki bina yıkıldı. Ben ortada öylece kaldım" diye konuştu. Bu arada cenaze yakınları, köydeki cenaze namazı kılınması ve defin işleminden basın mensuplarının görüntülemisine izin vermedi.

MT,FY(EA/İD) - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Depremi'nde Ölen 52 Günlük Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement