Van ve Bitlis'te 88 Köy Yolu Kardan Kapandı - Son Dakika
Güncel

Van ve Bitlis'te 88 Köy Yolu Kardan Kapandı

Van ve Bitlis\'te 88 Köy Yolu Kardan Kapandı

Van'ın Özalp İlçesi'nde dün geceden beri etkili olan şiddetli rüzgar, elektrik hatlarında büyük hasara yol açtı.

13.04.2011 18:00  Güncelleme: 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞİDDETLİ RÜZGAR, ÖZALP'İ VURDU

Van'ın Özalp İlçesi'nde dün geceden beri etkili olan şiddetli rüzgar, elektrik hatlarında büyük hasara yol açtı. İlçe Kaymakamı Şener Çağlar, 110 elektrik direğinin rüzgar yüzünden devrildiğini ve bu nedenle 20 köye elektrik verilemediğini, Yunkuşak Köyü İlköğretim Okulu'nun ise 2 gün tatil edildiğini söyledi.

Gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgar, özellikle elektrik hatlarında büyük hasara yol açtı. İlçe merkezi 20 saat boyunca elektriksiz kalırken, bağlı köylere ise henüz elektrik verilemedi. Rüzgar yüzünden köy hatlarının bağlı bulunduğu 110 elektrik direği devrilirken, bu yüzden 20 köy karanlıkta kaldı. Vangölü Elektrik Dağıtım A. Ş. 'ye bağlı ekipler, meydana gelen arızaları gidermek için rüzgarın dinmesini beklerken, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, devrilen direklerin bulunduğu bölgelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Çağlar, sorunun en kısa zamanda giderileceğini söyledi.

Öte yandan İlçeye bağlı Yunkuşak Köyü'ne geçen Kaymakam Çağlar, köy ilköğretim okulunda da incelemelerde bulundu. Elektriksizlik yüzünden kaloriferleri yanmayan ve suları kesilen köy ilköğretim okulunda derslerin aksadığını, öğrencilerin kabanları ile oturduklarını gören Kaymakam Çağlar, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine okulun tatil edilmesi yönünde talimat verdi. Bunun üzerine okul, 2 günlüğüne tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi. - Van/ Özalp

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van ve Bitlis'te 88 Köy Yolu Kardan Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement