Van ve Yüksekova Karıştı - Son Dakika
Güncel

Van ve Yüksekova Karıştı

Van ve Yüksekova Karıştı

YSK'nın aldığı veto kararının ardından Hakkari'de de yaklaşık 5 bin kişi protesto yürüyüşünde bulundu.

19.04.2011 17:20

Aday VETOSUNA Van VE YUKSEKOVA'DA OLAYLI TEPKİ(6)

Hakkari DE KARIŞTI

YSK'nın aldığı veto kararının ardından Hakkari'de de yaklaşık 5 bin kişi protesto yürüyüşünde bulundu. Aralarında YSK'nın veto ettiği adaylardan M. Salih Yıldız'ın da bulunduğu kalabalık, BDP İl binası önünde toplanarak Bulvar Caddesi üzerindeki Belediye binasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık burada oturma eylemi de yaptı.

Basın açıklamasını BDP İl Başkanı Orhan Koparan tarafından okundu. Kaparan, Kürt legal siyasetinin, son yıllarda gerek seçimlerde, gerekse halkın birlik ve bütünlüğünde göstermiş olduğu başarıların AK Parti Hükümeti tarafından hazmedilemediğini söyledi. Koparan şöyle konuştu:

"Kürt siyasetçileri üzerinde meşru olmayan operasyonlar gerçekleştirilerek, tutuklamalar yapılmaktadır. 2009 yerel seçimlerinde Kürt'lerin göstermiş olduğu başarıyı hazmedemeyen AKP Hükümeti, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde BDP'nin yaptığı ittifakın gerek bölgede, gerekse Türkiye kamuoyunda destek görmesi, AKP Hükümetini endişelendirmiştir. "

Salih Yıldız ise yapktığı Kürtçe konuşmasında YSK'nın AKP'nin bir seçim kurulu gibi davrandığını öne sürdü.

OLAYLARDA 2 KİŞİ YARALANDI

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, BDP il binası önüne doğru yeniden yürüyüşe geçti. Atılan sloganlar ve taşlar üzerine polis müdahalede bulundu. Gözyaşartıcı bomba ve taziyli suyla yapılan müdahaleye göstericiler ise taş atarak karşılık verdi. Kent merkezinde çıkan olaylar sırasında 2 kişi yaralandı. Birinin gözünden, diğerinin de kafasından yaralandığı belirtkilen kişiler, çağrılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayların devam ettiği Hakkari'de sokak aralarında polisle göstericiler arasında kovalamaca yaşanırken, kenteki bütün işyerleri de kepenk kapattı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van ve Yüksekova Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement