Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilen Varto'da Operasyon Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilen Varto'da Operasyon Başlatıldı

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilen Varto\'da Operasyon Başlatıldı

Muş Varto'da dün sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı bitti. İlçede teröristlerin birçok bölgeye kurduğu patlayıcılar imha edildi ve sokaklar temizlendi.

16.08.2015 20:09  Güncelleme: 08:02

Muş Valiliği'nin ilçede teröristler ve tuzaklanmış patlayıcılar olduğu gerekçesiyle pazar sabahı saat 08.30'dan itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı bu sabah 05.00 sularında sonra erdi. Güvenlik güçleri akşam saatleri itibarıyla PKK ve YDG-H'li teröristlere yönelik operasyon başlattı.

Operasyonlar sonrası sokakların temizlenmesi neticesinde Vali Büyükersoy açıklama yaparak yasağın bu sabah 05.00'de kaldırıldığını açıkladı.

TERÖRİSTLER İLÇENİN BİRÇOK YERİNE PATLAYICI YERLEŞTİRDİ

Birçok yere patlayıcı yerleştiren ve sokaklara hendek kazılan ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik güçleri önlem aldı.

PKK'LILARIN YAYDIĞI DEDİKODU TEDİRGİNLİĞİ ARTIRDI

Zaman zaman silah seslerinin geldiği ilçe merkezinde gizlenen PKK'lıların, köylerden toplanacak kişilerin ilçe merkezine geleceği dedikodusu yayması da sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede birçok kişiyi tedirgin etti.

BELEDİYE EŞBAŞKANI: DIŞARI ÇIKAMIYORUM

Yetkililer gelişmelerle ilgili açıklama yapmazken, Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, "Ben de ilçedeyim, dışarı çıkamıyorum" dedi.

Durumun gergin olduğunu belirten Ekici, "Helikopterler uçuyor, zaman zaman silah sesleri geliyor. Aldığımız duyumlara göre polisler bazı noktalarda aramalar başlatmış. Kaymakam beyle görüşemedik. Emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

TERÖRİSTLERE YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI

Akşam saatlerinde bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçleri ilçede bulunan PKK ve YDG-H üyelerine yönelik operasyon başlattı.

Öte yandan, ilçede bir araçta yapılan aramada 10 adet Kalaşnikof marka silah, 5 adet el bombası ile 2 adet RPG ele geçirildi. Ayrıca kazılan hendeklere döşenen bomba tuzaklarından 2 tanesinin imha edildiği bildirildi.

VALİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Muş Valisi Vedat Büyükersoy tarafından, akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada Varto ilçesi şehir merkezinde PKK terör örgütü mensupları tarafından cadde ve sokaklara konulan patlayıcı ve mayınların imhası esnasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve zarar görmemesi, ayrıca asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 16 Ağustos günü saat 08.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Varto ilçesinde yapılan mayınların, tuzakların ve bombaların imha edilerek caddelerin ve sokakların temizlenmesi, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi nedeniyle 17 Ağustos günü saat. 05: 00 itibari ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilen Varto'da Operasyon Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (191)

  • Alperen: Selahattin demirtas dogudaki çocukları askerin, polisin üzerine sürerken kendi çocuklarını piyano ve bale kurslarina gondermekte. Olan garibanın çocuğuna oluyor ey kürt kardeşim 185 48 Yanıtla
  • Frat: Lan.anasinin.etegini.giyen. ermeni tohumu biz iraya gelirsek ayrim yaomadan temizlik yapariz oyle.etek giyip kacmayiz 172 60 Yanıtla
  • bitlisliyem.: Ciddi bi emir gelmeli ve sokağa çıkan her hain indirilmeli. 196 31 Yanıtla
  • Ay-Yıldız-Takım: Pkk bilir bizi,,92-93-94-95. Nekadar kampları varsa girdik övündükleri direniştepeye,,ıran şehidana,zaho cilo kato basyan kandil avaşin,halkın arasına girmeseler yarım saatlik iş ama işte 168 27 Yanıtla
    Ne mutlu TÜRK olduğuma: Bir sürü şerefsiz geberttik yine gebertiriz canını sıkma 37 18 mardinli: evet ondan hala o kamplar var girdinize ne oldu gezdiniz ciktiniz belli 16 31 Türk oğlu türk: Madem 92-93-94-95 te bu kadar iyiydiniz neden bitiremediniz bu zamana kadar terörü. Utanmadan bide rabbi vari yazılar paylaşıyorsun... 0 1 snoreles: Mardinli senin evinede girer bekle sirani. pardon magarana:)) 0 0
  • bitlisliyem.: Ciddi bi emir verilmeli ve sokağa çıkan her hain indirilmeli 111 70 Yanıtla
  • bitlisliyem.: İçiniz rahat olsun mümin kardeşler en sonunda bu hainler buralardan temizlenecek yerin dibine girecekler inşaalah. Vatan için şehid olan kardeşlerimiz elbette allah onlara ecirlerini verecektir. Onları cennete hainleride firavunun yanına gönderecek. Hiç merak etmeyin. Dua müminin silahıdır. İnanarak edilen duanın her biri inşaallah indirir bir haini. 139 34 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement