Vatandaş Ayı İle Kanun Arasında - Son Dakika
Güncel

Vatandaş Ayı İle Kanun Arasında

Vatandaş Ayı İle Kanun Arasında

Vatandaşlar, Karpuzlarına Zarar Veren Ayılara Kanun Nedeniyle Müdahalede Edemiyor

25.08.2010 16:18

Erzincan'ın Uluköy beldesinde vatandaşlar, tarlalarında ekili karpuza zarar veren ayılara kanun nedeniyle müdahalede bulunamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Halkın büyük çoğunluğu karpuz satarak geçimini sağlayan Uluköy beldesinde, ayılar tarlada ekili karpuzlara zarar veriyor. Çiftçiler, kendilerine herhangi bir yardımın yapılmadığını, kanun nedeniyle de ayıları vuramadıklarını ifade etti.

Uluköy Belde Belediye Başkanı Yaşar Kocatürk, ayılarla mücadele edemediklerini, çözümsüzlük sebebiyle de önceleri 400 dönüm olarak gerçekleşen ekimin her geçen yıl daha da düştüğünü dile getirdi.

Özellikle her yaz hasat mevsiminde bu sorunun yaşandığına dikkati çeken Kocatürk, 'Vatandaşımız ayı ile kanun arasında sıkışıp kaldı. Ayılara karşı silah kullanılamıyor. Her gün bana iki, üç kişi 'Başkanım bugün benim bostanımı ayılar parçalamış' diye gelip şikayette bulunuyorlar. Günlük 10 ile 15 dönüm arası karpuz tarlamız yok ediliyor. Kanunlar nedeniyle dokunamadığımız ayılar için çözüm bulunmasını istiyoruz' dedi.

Karpuz üreticilerinden Dursun Kara ise 2007 yılında tarlasına giren ayılar nedeniyle 20 ton karpuzunun telef olduğunu ve yaptığı müracaatlara rağmen herhangi bir yardım alamadığını söyledi.

Her yıl aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Kara, 'Bir taraftan yasaklar, bir tarafta ayı. Ayı ile yasaklar arasında sıkışıp kaldık. Hiçbir çözüm bulunmuyor' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaş Ayı İle Kanun Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement