Vatikan Lekeden Kurtulmaya Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Vatikan Lekeden Kurtulmaya Çalışıyor

Vatikan Lekeden Kurtulmaya Çalışıyor

İtalya'da mafya babası Orlandi'nin kaybolması olayında suçlanan Vatikan, bu lekeden kurtulmaya çalışıyor.

15.04.2012 08:13  Güncelleme: 08:24

İtalya'da 29 yıldır bir türlü aydınlatılamayan, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Vatikan Vatandaşı Emanuela Orlandi olayında gerçekleri gizlemekle suçlanan Vatikan, atılan bu lekeden kurtulmaya çalışıyor. Vatikan'dan bu konuyla ilgili, 'Ortada saklanan sırlar yok. Vatikan soruşturmayla ilgili elinden ne geliyorsa yapacakö açıklaması geldi.

Papa II. Jean Paul'ün yanında çalışan Ercole Orlandi'nin kızı Emanuela Orlandi'nin 15 yaşındayken esrarengiz biçimde kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Roma Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen, 'Vatikan'da, şu an yaşayan birisi tüm gerçekleri biliyorö açıklamasının ardından tüm gözler yine Vatikan'a çevrildi. Papa 16. Benediktus'un Paskalya ayinleri sırasında, 'Sırlarınızı mezara götürmeyinö diyerek, Vatikan'da olayla ilgili bilgisi olanları üstü kapalı olarak konuşmaya davet etmesi, Vatikan'ın bu konuda şeffaflaşmaya gayret gösterdiğini ortaya koydu.

SIR SAKLAMIYORUZ

İtalyan basınına konuşan Vatikan Basın Ofisi Müdürü ve Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi'nin son yaptığı açıklamalar ise bunu açıkça destekler nitelikte oldu. Rahip Lombardi, 'Ortada saklanan sırlar falan yok. Vatikan olarak bu işi soruşturan İtalyan yetkililerle her zaman işbirliği içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Aynen Papa 2. Jean Paul'ün ve o zamanki Devlet Sekreteri Kardinal Agostino Casaroli'nin zamanında yaptığı gibiö diye konuştu.

VATİKAN AĞCA GİBİ DÜŞÜNÜYORDU

Peder Lombardi Vatikanın o dönemde, Papa 2. Jean Paul'e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca'nın iddialarına katıldığını da hatırlatarak, 'O dönemde Vatikan yetkilileri, Papa suikastıyla tanınan Ali Ağca'nın, kaçırılma olayını, kendisinin serbest bırakılması için karanlık bir suç örgütü tarafından gerçekleştirdiği iddiasında hemfikirdi. Zaten başka nedenler düşünülemezdi. Vatikan'da bazılarının tüm gerçekleri bildiği öne sürülüyor ama herhangi bir isim verilmiyor. Dolayısıyla bu bilgilerin herhangi bir güvenirliği yok" diye konuştu.

GEREKİRSE MAFYA BABASININ MEZARI AÇILIR

Federico Lombardi, Orlandi'yi kaçırdığından şüphelenilen, Roma'nın Magliana çetesinin lideri olan Renato de Pedis'in tartışmalı mezarının da esrarengiz kaybolmayla ilgili deliller araştırılması için açılmasında sakınca olmadığını söyledi. de Padis'in mezarı, Orlandi'nin son olarak görüldüğü müzik okulunun karşısında kalan San't Apolliane Bazilikası'nın altında bulunuyor. de Pedis'in çete üyelerinden birinin oğlu olduğu iddia edilen bir kişi, 2005 yılında polise yaptığı ihbar telefonunda, de Pedis'in mezarına bakılırsa Orlandi'ye ne olduğunun ortaya çıkarılacağını söylemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vatikan Lekeden Kurtulmaya Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement