"Veled-i Zina" İçin Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

"Veled-i Zina" İçin Özür Diledi

"Veled-i Zina" İçin Özür Diledi

Katıldığı bir programda padişahlara 'veled-i zina' benzetmesi yapan Profesör özür diledi.

18.12.2012 10:39  Güncelleme: 10:48

Katıldığı bir programda hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne sürüp 'veled-i zina' benzetmesi yapan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Siyaset bilimci Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programında yaptığı açıklamalarla tepki çekmişti. "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin tartışıldığı programda hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne süren Mazıcı, 'veled-i zina' benzetmesi yapmıştı. Bunun üzerine programın bir diğer konuğu Mümtazer Türköne, Mazıcı'nın bu benzetmesine tepki göstermişti.

Mazıcı'nın çok ağır bir benzetme yaptığını belirten Türköne, "Tarih-ecdat tartışmasına Nurşen Hanım'ın getirdiği yorum çok ağır oldu. Veled-i zina değil. Bunların hepsinin şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var. Osmanlı padişahlarına veled-i zina diyemezsiniz" demişti.

Mazıcı'nın bu açıklamaları kamuoyunda da büyük tepki almıştı. Bunun üzerine Şehzade Orhan Osmanoğlu'na bir mektup gönderen Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, özür diledi.

Mazıcı mektubunda, "29 Kasım 2012 tarihinde Haber Aktif Programı'nda "Muhteşem Yüzyıl" dizisi bağlamında yaptığım tespitin amacını aşarak üzüntü duymanıza neden olduğunu basından öğrendim. Şahsınızdan ve diğer hanedan mensuplarından özür diliyor, İstanbul dışında olamam nedeniyle geciken bu özrümün kabulünü diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Veled-i Zina' İçin Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement