Viyola ile İznik Çinisi Çırağan Sarayı'nda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Viyola ile İznik Çinisi Çırağan Sarayı'nda Buluştu

Viyola ile İznik Çinisi Çırağan Sarayı\'nda Buluştu

TEB Özel Bankacılık; İznik çinisini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan İznik Vakfı ile çalışmalarına bir yenisini ekledi!

27.11.2012 09:12

Ülkemizin kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini korumak için çalışan TEB Özel Bankacılık; İznik ve çevresinin eşsiz kültürel dokusuna sahip çıkmak, İznik çinisini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan İznik Vakfı ile çalışmalarına bir yenisini ekledi! 10 farkı ülkeden, toplam 21 sanatçıdan oluşan İznik Vakfı Viyola Topluluğu (İVVT): TEB Özel Bankacılık'ın destekleriyle, 26 Kasım 2012, Pazartesi akşamı Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'nda gerçekleşen konserde, İznik'in tarihi güzelliklerini ve zengin kültürünü, çininin tınısına en yakın enstrüman olan viyolanın ezgisi ile buluşturdu.

Pelin Batu, Anjelika Akbar, Betül Arım, Kenan Mortan, Ahmet Utlu, Aclan Acar, Doğan Karamancı, Acer Baltaş, Yavuz Canevi, Zeliha Başeskioğlu gibi, sanat, iş ve medya dünyasından birçok özel davetlinin katılımıyla gerçekleşen akşam; TEB Genel Müdürü Varol Civil ve İznik Vakfı'nın kurucusu ve başkanı Işıl Akbaygil'in konuşmalarıyla başladı. Varol Civil konuşmasında; sanat, tarih ve müziğin bir araya geldiği bu çok özel gecede TEB ÖZEL'in köklü geçmişinin ve İznik Vakfı ile birlikte işlere imza atmaktan duydukları gururun altını çizdi. Işıl Akbaygil ise konserin; İznik'i bir kültür sanat merkezi yapma yolunda attıkları adımların sonucunda, 7 yıllık bir emeğin ürünü olarak ortaya çıktığını vurguladı.

Konuşmaların ardından; İznik Vakfı Viyola Topluluğu (İVVT), viyola sanatçısı ve eğitmeni Prof. Tatjana Masurenko önderliğinde, başarılı Alman piyanist Eva Sperl eşliğinde benzersiz bir konser verdi. Almanya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, İrlanda, İspanya, İsrail, Litvanya, Rusya ve Türkiye'den 20 viyola sanatçısı genç; Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'nda, Türk ve uluslararası repertuardan Telemann, Nino Rota, Nejat Başeğmezler gibi bestecilerin eserlerini seslendirdiler. Topluluk repertuarda ayrıca, başarılı besteci Nejat Başeğmezler'in, Türk motiflerini Batı müziğiyle buluşturan düzenlemelerine de verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Viyola ile İznik Çinisi Çırağan Sarayı'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement