Wansa Irak Öyküleri Türkiye Dünya Edebiyatı Serisinde 9 cu Sıraya Yükseldi. - Son Dakika
Güncel

Wansa Irak Öyküleri Türkiye Dünya Edebiyatı Serisinde 9 cu Sıraya Yükseldi.

Wansa Irak Öyküleri Türkiye Dünya Edebiyatı Serisinde 9 cu Sıraya Yükseldi.

Yazar Sırma' ya okurlar yoğun bir ilgi göstererek, sevenleri ve okurları için kitabını imzaladı.

21.02.2012 17:05  Güncelleme: 17:04

Türkiye'de isminden sıkça söz edilen, aslen Siirt- Pervari' li olan gazeteci yazar Tecelli Sercan Sırma, geçtiğimiz günlerde Türkiye Yayıncılar Birliği'nin iş birliğinde, TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl Antalya'da ilki gerçekleşen "Antalya Kitap Fuarında", Cam Piramitte iletişim yayınlarında de yer alan yeni kitabı , "Wansa Irak Öyküleri" imza gününde kitap severlerle buluştu.

Ayrıca okurlar kitap hakkında soru sorup, sohbet etme imkanı da buldular.

Halen çok uluslu, Türk ortaklı bir petrol şirketi' nin yetkilisi olarak yurtdışında çalışan yazarın, yurt içinde satış rekorları kıran öykü kitabında; Iraktaki kadim bir coğrafyanın gelenek ve göreneklerinden, dinî inanışlarından beslenerek bir halkın acı ve isyanla özdeşleşen hikâyelerini aktarıyor, Wansa adlı Yezidi kızın imkânsız aşkını ve onurlu direnişini, Bağdat'taki Kadınların parasızlık yüzünden başvurdukları yöntemleri, Halepçe katliamını, Kimyasal silahları anlatırken, gerçeğin edebiyat aracılığıyla aktarımının başarılı örneklerini sunuyor.

Masalcı baba

Tecelli, Güneydoğu Anadolu'nun bir dervişi, bir masalcı babası gibidir. Son zamanlarda edebiyatımıza musallat olan içe dönük, bireyci, kısır yinelemeciliklerden, süslemecilik kaygılarından uzak, dümdüz anlatımıyla, halkın dertlerini, acılarını, kültürünü ve folklorunu anlattığı kitaplarında, okuyucuların da oldukça ilgisini çeken kitapları, kitapseverler tarafından, beğeni görmektedir.

Tecelli, tarafından kaleme alınan, Irak Öyküleri'nde; Irak'ta da yaşayan Sünni, Şia, Yezidi, Hıristiyan gibi farklı inanış, farklı kültürdeki insanların, savaşın aynılaştırdığı gündelik yaşamlarının ölüm ve acıyla yoğrulmuş, ortak ve dokunaklı öyküleri anlatıyor.

Kitaptan ilk cümleler

Bu kent artık ne Darülselam ne Medinet-üs Selam ne de Tanrı'nın Bahçesi... Kent tecavüze uğramış kadınlar gibi intihara meyilli. Bombalanmış yıkıntılar arasında, şehir eşkıyaları, Amerikan askerleri ve insan eti yemeye alışmış sokak köpeği sürüleri devriye geziyor. Helikopterler, tanklar ve Rambo'lara rağmen yaşama tutunmaya çalışan halk, en büyük savaşı; 'ayakta kalma savaşı'nı veriyor.

Tecelli

Wansa Irak Öyküleri

Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan SIRMA: 1956 yılında Siirt' in Pervari ilçesinde doğdu. Hatay, Siirt, Eskişehir illerinde "İlçe Tarım Müdürlüklerinde" çalıştı. 1981'de, "kara çadır" adlı öykü kitabı nedeniyle sürgüne gittiği Eskişehir'de görevinden ayrılıp özel sektöre geçti. Mesleği ile ilgili ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Sovyet Federasyonu'na bağlı bir çok ülkede fuar, seminer ve toplantılara katıldı. İngiltere'de dil eğitimi gördü.

Yurtiçinde bildiriler sundu. Antalya Sanatçılar Derneği kurucularından olan ve bir dönem Ansan Başkanlığı'nı da yürüten Yazar Tecelli Sercan Sırma, gazete ve dergilere makaleler yazdı. Türk Edebiyatı'na öykü alanında çok değerli eserler verdi ve beş öykü kitabı yayımlandı.

2005 yılında Nagehan Alçı ile birlikte 'Yezidiler' belgeselini hazırlayan Tecelli, Irak'ta yaşananları gerçeğin süzgecinden geçirerek, içeriden bir gözle yalın ve dokunaklı bir şekilde yansıtıyor. Sırma, halen çok uluslu, Türk ortaklı bir petrol şirketinin temsilcisi olarak yurtdışında çalışmaktadır.Çok iyi derecede ingilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen yazar, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

" Wansa Irak Öyküleri" adlı öykü kitabı, aşağıdaki adresten temin edİlebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Wansa Irak Öyküleri Türkiye Dünya Edebiyatı Serisinde 9 cu Sıraya Yükseldi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement