Yabancı Yatırımcının Çıkışları Faiz Artışından Önceki Haftada da Sürdü - Son Dakika
Güncel

Yabancı Yatırımcının Çıkışları Faiz Artışından Önceki Haftada da Sürdü

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı öncesindeki son haftada da yabancı yatırımcıların Türkiye varlıklarından çıkışları sürdü.

17.12.2015 17:14

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı öncesindeki son haftada da yabancı yatırımcıların Türkiye varlıklarından çıkışları sürdü. Merkez Bankası'nın verilerine göre, yabancıların hisse senedi ve tahvilden 1 haftalık net çıkışı 11 Aralık haftasında 386.3 milyon dolar oldu. Toplam çıkışlar bir önceki hafta ise 510.7 milyon dolara ulaşmıştı.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 11 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 255.3 milyon dolar azaldı.

Aynı dönemde, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyünde ise arka arkaya beşinci haftada çıkış devam ederek aynı dönemde net 131 milyon dolar azalış gösterdi.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku, 4 Aralık'taki 33.24 milyar dolardan 32.52 milyar dolara geriledi. Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku da aynı dönemler itibarıyla 42.13 milyar dolardan 39.97 milyar dolara geriledi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yabancı Yatırımcının Çıkışları Faiz Artışından Önceki Haftada da Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement