Yalova'da Roma dönemine ait iki mezar bulundu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Roma dönemine ait iki mezar bulundu

Yalova\'da Roma dönemine ait iki mezar bulundu

Yalova'nın Termal ilçesinde bir villa inşaatında yapılan kurtarma kazısında, Roma dönemine ait olduğu belirtilen bir 'küp mezar'ın yanında bir bebek mezarı tespit edildi. Kazı çalışmaları devam ederken, her iki mezardan da herhangi bir eşya çıkmadığı belirtildi.

28.10.2023 11:54  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Termal ilçesinde, villa inşaatında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirtilen "küp mezar" için yapılan kurtarma kazısında, bir bebeğe ait olan ikinci bir mezar tespit edildi.

Akköy köyü Çukurçayır mevkisinde özel bir şirket tarafından iş makinesiyle yürütülen inşaat kazısında kadın iskeleti bulunan mezar ile çevresinde Yalova Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma sürüyor.

Müze Müdürü Ali Sinan Özbey'in başkanlığındaki ekip, 3 ila 4'üncü yüzyıllara tarihlenen Geç Roma döneminden kaldığı değerlendirilen kadın mezarının hemen yanında bir bebek iskeletinin olduğu ikinci küp mezara ulaştı. Her iki mezardan da herhangi bir eşyanın çıkmadığı öğrenildi.

Titizlikle yürütülen kazı çalışmasında bu mezarı da açan ekipler, içindeki bebek iskeletini çıkararak Yalova Müze Müdürlüğüne götürdü.

Bölgede başka mezarların olması ihtimaline karşı alanda inşaat firması ve belediye ekiplerince yapılacak çalışmalarda görevli bulundurulacağı, Müze Müdürlüğünün izni ve bilgisi dışında bölgede çalışma yapılamayacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Roma dönemine ait iki mezar bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement