Yamanlar Koleji Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Güncel

Yamanlar Koleji Dünya Şampiyonu Oldu

Yamanlar Koleji Dünya Şampiyonu Oldu

İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez, 53.Dünya Matematik Olimpiyatlarında Altın madalya kazandı.

16.07.2012 10:38  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımı'nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez, 53. Dünya Matematik Olimpiyatlarında Altın madalya kazandı.

53. Dünya Matematik Olimpiyatları, 105 ülkenin katılımı ile 07-15 Temmuz tarihleri arasında Arjantin'in Mar del Plata şehrinde yapıldı. Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez, Türkiye'nin tek altın madalyasını kazandı. Mehmet Sönmez, "Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dünyanın birçok üniversitesinden teklifler aldım. Matematikte dünyanın en önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum." dedi.

DÜNYA BİYOLOJİ OLİMPİYATINDA DA İKİNCİ OLDULAR

23. Dünya Biyoloji Olimpiyatları 62 ülkenin katılımı ile 06-14 Temmuz tarihleri arasında Singapur'da yapıldı. Biyoloji Milli Takımında yer alan Yamanlar Koleji öğrencileri Büşra Nur Delikkaya Gümüş Madalya, Akile Ebrar Mirat ise Bronz madalya kazandı. Dünya Bilim Olimpiyatlarında madalya kazanan öğrenciler istedikleri üniversiteye Tübitak kontenjanında yerleşme hakkı kazandılar.

Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 163 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Bilim milli takımlarında yer alan öğrencilerimiz ülkemize Matematik ve Biyoloji'de 1 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz madalya kazandırdı. Gelecek hafta yapılacak Dünya Fizik ve Kimya Olimpiyatlarında da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yamanlar Koleji Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement