Yapmadıklarımızdan Sorumluyuz - Son Dakika
Güncel

Yapmadıklarımızdan Sorumluyuz

Yapmadıklarımızdan Sorumluyuz

Eğitimcilere Büyükşehir Bilgi Evleri'nde eğitim gören çocuklara "sahip çıkın" mesajı verildi

29.11.2011 13:41

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri, Bilim Teknoloji Kulübü ve Konservatuarda görev yapan eğitimcilere öğretmenler günü nedeniyle bir kahvaltı verdi. Burada eğitimcilere seslenen Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, "Bilgi Evleri, Bilim Teknoloji Kulübü, sosyal projelerdir, halkın çocuklarına yönelik çalışmalardır. Ana temamız ve sizlerin yapması gereken ise çocuklarımıza hayat istikameti vermektir. Size büyük iş düşüyor çünkü yapabildiğimiz halde, yapmadıklarımızdan sorumluyuz" dedi.

AİLE BİRARAYA GELDİ

Seka Park Otel'de düzenlenen kahvaltıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal'ın yanı sıra, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek, Bilgi Evleri Koordinatörü Mehmet Emin Koç, Bilim Teknoloji Kulübü Sorumlusu Kenan Karabulut, Konservatuar Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi Sorumlusu Mahmut Emekli, Kent Kültürü Geliştirme Merkezi Sorumlusu Güven Özgün ile Bilgi Evleri ve Bilim Teknoloji Kulübü'nde görev yapan eğitimciler katıldı.

HALK ÇOCUKLARI İÇİN

Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, toplantıda eğitimcilere yönelik bir konuşma yaptı. Sözlerine öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Yeşildal, özellikle Bilgi Evleri ve Bilim Teknoloji Kulübü'nün açılımlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bilgi Evleri ve Bilim Teknoloji Kulübü'nün birer sosyal proje olduğuna dikkat çeken Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, "Özellikle Bilgi Evleri bir internet kafe, dershane ya da tek başına kütüphane değildir. Bilgi Evleri ekonomik düzeyi düşük, dershaneye gidemeyen, kütüphane imkanı bulamayan ve en önemlisi yaşam şekli bulamamış halk çocukları içindir" dedi.

YAPABİLDİĞİMİZ HALDE YAPMADIKLARIMIZDAN SORUMLUYUZ

"Hiç kimse dünyaya fakir ya da tinerci olmak için gelmez. Bu bir kader, bir tercih değildir" diyen Yeşildal, "Bu insanlarla ilgilenmek zorundayız. Bu bir gönüllülük de değildir. Buradaki misyonu iyi anlamamız gerekiyor. Kendi çocuklarımız için ne kadar enerji harcıyorsak en az onun yarısı kadar Bilgi Evleri'ndeki çocuklara önem vermeliyiz. Burada sizi denetleyecek olan vicdanınızdır. Bir insanın istikameti doğru olursa geleceği de o denli doğru olur. Onlara doğru istikameti siz göstereceksiniz. Bundan sorumlusunuz. Çünkü, hepimiz yapabildiğimiz halde yapmadıklarımızdan sorumluyuz" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN PROJE ÜRETİN

Yeşildal konuşmasında ayrıca eğitmenlere çocuklara yönelik farklı projeler üretmeleri yönünde talimat verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz bir çok imkanı olduğuna dikkat çeken Yeşildal, öğrencilerin Bilim Teknoloji Kulübü, spor kompleksleri ve diğer imkanlarından yararlandırılmaları için projeler hazırlanmasını istedi.

ÇOCUĞUMUZ İÇİN NE İSTİYORSAK ONU YAPMALIYIZ

Toplantıda konuşan Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek ise, kişisel olarak çocuklarımıza hangi doğru değerleri vermek istiyorsak Bilgi Evleri'ndeki ana temanın da bu yönde olması gerektiğini kaydetti.

10 SENE SONRAKİ NESLİ YETİŞTİRİYORSUNUZ

Kendisinin de bir eğitimci olduğunu söyleyen İsmail Civelek meslektaşlarına seslenerek, "Sizler bundan 10 sene sonraki nesli yetiştiriyorsunuz. Bugün 10 yaşında olan çocuklar yarın bu kentin gençleri olacak. İyi temeller atarsanız 10 sene sonraki nesil iyi, değerlerine sahip ve bilgili olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yapmadıklarımızdan Sorumluyuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement